Na een weekend met twee streekderby’s, één in Katwijk en één in Voorhout, is een ‘gewone’ competitie-ronde ook maar zo gewoon. Toch vallen er weer genoeg verhalen te vertellen, vinden we zonder problemen dwarsverbanden en levert ook elk weekend op haar beurt mooie verhalen op. De clubs vliegen weer uit.

Te beginnen bij de koploper in de Tweede Divisie. Katwijk stapt op zaterdagochtend in de bus en gaat op bezoek bij HHC Hardenberg. Een tegenstander waar Katwijk de laatste jaren weinig plezier aan beleeft. In maart van dit jaar werd het 2-1 voor de thuisploeg in Hardenberg. Robbert Susan maakte vanaf de strafschopstip de enige goal voor de oranjehemden.

In 2016 vochten de beide clubs om het kampioenschap in de Topklasse zaterdag. Ook Excelsior Maassluis deed destijds mee om de titel. Waar HHC en Katwijk tegen elkaar speelden op De Krom, speelde de ploeg uit Maassluis tegen Spakenburg. Katwijk ging als koploper op 14 mei 2016 het veld op. Katwijk verloor van de nummer drie HHC. Maassluis won als nummer twee van Spakenburg en pakte de titel. Katwijk is op dit moment de koploper van de Tweede Divisie. Hardenberg staat zesde.

‘Vorig jaar leverden de wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en beloftenteams steevast goals op. In zes onderlinge wedstrijden werd er vierentwintig keer gescoord.’

Op Ter Specke speelt FC Lisse tegen de club die de titeldroom aan diggelen schoot van Katwijk: Excelsior Maassluis. De twee ploegen kwamen elkaar al eerder tegen dit seizoen in de voorronde KNVB-beker. FC Lisse won dat onderlinge treffen met penalty’s.

Rechtszaal
Maar begin in Lisse in deze dagen niet over de KNVB-beker in combinatie met penalty’s. Na een ‘strafschoppensoap’ van drie weken werd er woensdag voor de tweede maal van elf meter geschoten tegen Hoek. Waar FC Lisse drie weken geleden nog als winnaar van het veld liep, staan de laatste weken in het teken van nederlagen. In de rechtszaal en later op het veld. In de competitie ging het vorig week beter. FC Lisse won uit bij De Dijk met 0-3.

Katwijk verloor vorig seizoen met 2-1 op bezoek bij HHC Hardenberg

Op Sportpark Middelsmors gaat Rijnsburgse Boys proberen de harde nederlaag van Katwijk (5-0) weg te poetsen tegen de hekkensluiter Jong Sparta. Vorig jaar leverden de wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en beloftenteams steevast goals op. In zes onderlinge wedstrijden werd er vierentwintig keer gescoord. Rijnsburgse Boys verloor niet tegen ‘Jong-elftallen’ , maar er werd wel vier keer gelijk gespeeld.

De Rotterdammers wachten nog op hun eerste seizoensoverwinning. In zeven wedstrijden werd er vier keer verloren en drie keer gelijk gespeeld. De afgelopen twee duels werden de punten wel gedeeld met ploegen uit de top vijf. Twee weken geleden speelden de rood-witten met 1-1 gelijk bij IJsselmeervogels. Vorige week werd het 2-2 op Het Kasteel tegen FC Lienden.

Blunder
In de Derde Divisie neemt Quick Boys het op tegen Harkemase Boys. Nog altijd een beladen duel. In 2003 liep dit duel uit de klauwen. Na de wedstrijd om het zaterdag kampioenschap bestormen fans het veld in Harkema. De afloop is bekend. Zaterdag is dit het treffen tussen de nummer zes, Quick Boys en de nummer negen, Harkemase Boys. Overigens verloren de Katwijkers nog nooit van Harkemase Boys. De blauw-witten wonnen vier keer en speelden vier keer gelijk.

De ploeg uit Friesland stond afgelopen week op een bijzondere manier in het wereldnieuws. Aanvaller Dennis van Duinen schoot voor open doel over. Het kolderieke moment ging de hele wereld over. De KNVB deed er nog een scheutje bovenop om ook over de ‘blunderende Dennis’ te tweeten. Daarna ontplofte Twitter. Massaal werd er beklag gedaan over de misplaatste tweet. De Friezen reageerden er gevat op:

* Tweededivisionist VVSB speelt op zondag en komt dus ook in een voorbeschouwing later in het weekend


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO