Als journalist zoek je vaak naar verschillende invalshoeken. Wie naar het programma van deze week kijkt, kan er zelf ongeveer driehonderd verzinnen. Dat is misschien wat overdreven, maar de wedstrijden van deze week zijn een feest der herkenning.

Katwijk opent het bal (15.00) voor de regioclubs in de Tweede Divisie. De ploeg van Dick Schreuder gaat op bezoek bij Koninklijke HFC. Dat is de oude club van Mike van den Ban (Katwijk) en de huidige ploeg van onder andere Kevin Sterling (ex-Katwijk), Gert Jan Tamerus (ex-Ter Leede) en Ted Verdonkschot (ex-Quick Boys).

De Katwijkers begonnen afgelopen zaterdag voortvarend aan het nieuwe seizoen. De oranjehemden wonnen met 4-0 van TEC. Vooral Marciano Mengerink was op dreef. Hij scoorde twee keer en was bij alle vier de goals betrokken. Ook Koninklijke HFC speelde tegen ‘oranjehemden’, maar wel die uit de andere kant van het land. In Hardenberg werd er met 2-1 verloren van de plaatselijke HHC.

‘Op 14 mei 2016 speelden de twee ploegen voor het laatst tegen elkaar in competitieverband. Op het spel: een ticket naar de Tweede Divisie.’

Ook in Veenendaal wordt het handjes schudden. Voornamelijk voor Niek Oosterlee. Met zijn GVVV speelt hij tegen z’n oude club: Rijnsburgse Boys. Een prachtige periode, naar eigen zeggen, maar wel eentje met een vervelend einde. ,,Ik was akkoord voor een nieuw seizoen. Een week voor Kerst werd mij verteld dat ze toch niet met mij door gingen”, vertelde Oosterlee over diens vertrek op Sportpark Middelmors bij Willem in de Taxi.

Tweede Divisie 
Zouden er nog revanchegevoelens spelen in het Rijnsburgse? Op 14 mei 2016 speelden de twee ploegen voor het laatst tegen elkaar in competitieverband. Op het spel: een ticket naar de Tweede Divisie. GVVV won met 2-1 en dompelde Rijnsburg in rouw. De Rijnsburgers wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-2 van Barendrecht. GVVV verloor met 2-0 van De Treffers.


FC Lisse-speler Robert van Boxel(r) in duel met Rob van der Leij van Hardenberg 

FC Lisse speelt thuis tegen HHC Hardenberg. Twee ploegen die elkaar kennen van de Topklasse Zaterdag. En als Thomas Bakker daadwerkelijk naar FC Lisse was vertrokken, was ook dit een absoluut feest der herkenning. De verdediger zou deze zomer overkomen van HHC, maar kreeg de kans om in Japan te gaan voetballen. En die greep hij met beide handen aan.

Zijn vervanger, Timothy van der Meulen, is inmiddels vrijgegeven door de Duitse bond. Hij speelde het afgelopen seizoen voor FC 08 Homburg. Van der Meulen kan daardoor zijn competitiedebuut maken. HHC Hardenberg won de opening van het seizoen dus met 2-1 van Koninklijke HFC, FC Lisse verloor kansloos met 3-0 van FC Lienden.

‘Oh, en wie nog van een feestje houdt, moet maar langer op Nieuw Zuid blijven zaterdag voor een ‘muzikale kick-off’, zoals de Katwijkers het noemen.’

In de Derde Divisie gaat zaterdag om 15.00 uur het fluitsignaal zodat Quick Boys en Jong FC Twente aan hun wedstrijd kunnen beginnen. Ook dit is weer een feest der herkenning. Tussen 2013 en 2015 stond de huidige trainer van Quick Boys, Jan Zoutman, voor de groep bij de beloften van FC Twente.

Van Schaik
Tegenwoordig speelt er bij de Enschedeërs weer een oud-Quick Boys-speler: Henk van Schaik. De verhalen liggen voor het oprapen. De beide ploegen speelden nog niet eerder tegen elkaar. Quick Boys verloor de eerste pot van het seizoen met 3-2 van Jong Volendam. Jong Twente won thuis met 2-1 van Capelle. Oh, en wie nog van een feestje houdt, moet maar langer op Nieuw Zuid blijven zaterdag voor een ‘muzikale kick-off’, zoals de Katwijkers het noemen.

*VVSB speelt op zondag en zal dus in een aparte voorbeschouwing aan bod komen.

Foto Katwijk: Ron Hoenson/Alphenfoto.nl
Foto FC Lisse: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)