Het zit er weer bijna op: de eerste seizoenshelft. De clubs weten wat voor seizoen ze tegemoet gaan. De eerste contracten worden verlengd, de eerste vertrekkers hebben zich gemeld, evenals de eerste nieuwkomers. En nu? Nu is het tijd voor bezinning, onder het genot van een paar heerlijke feestdagen. Maar eerst sluiten we het jaar 2016 af in stijl: met een derby!

Voor we derby er bij pakken, doen we eerst een rondje in de Tweede Divisie. Katwijk reist af naar Tiel voor de wedstrijd tegen TEC. Daarmee wordt in principe al een begin gemaakt aan de tweede seizoenshelft. Elke club heeft 17 van de 34 wedstrijden gespeeld en Katwijk begon dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Tielse Eendracht Combinatie. Dit is dus al de ‘return’.

In Katwijk won de thuisploeg destijds vrij eenvoudig van TEC: 3-1. Het was op dat moment de eerste ontmoeting van Katwijk met een zondagploeg. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en staat de ploeg van Dick Schreuder derde. TEC doet het een stuk minder met een 17e plek. De ploeg uit Gelderland vindt alleen Jong Twente nog onder zich. Vorige week haalde VVSB uit tegen de Tielse club. Het werd toen 0-6. Katwijk won van Spakenburg: 1-0.

‘Kilian Berkhout scoorde destijds voor Excelsior Maassluis. Diezelfde Berkhout verkast komende zomer naar Katwijk.’

Hoewel VVSB de vorige wedstrijd in de Tweede Divisie overtuigend won, zal de nasmaak wat bitter zijn. In de KNVB-beker ging het vrij kansloos onderuit tegen Volendam: 4-1. De Noordwijkerhouters deden qua veldspel nog aardig mee met de nummer vier uit de Jupiler League. Maar qua doelpuntenverhouding heeft een nieuw bekersprookje er slechts sporadisch in gezeten.

De ploeg van Wilfred van Leeuwen neemt het zaterdag op tegen Excelsior Maassluis. De wedstrijd begint om 15.30 uur op De Boekhorst. De wedstrijd stond op 18.00 uur, maar is verplaatst naar de middag omdat ‘ie live wordt uitgezonden door Fox Sports. In Maassluis verloor VVSB eerder dit seizoen met 0-2. Kilian Berkhout scoorde destijds voor de ploeg uit Maassluis. Inmiddels is bekend dat diezelfde Berkhout volgend jaar naar Katwijk verkast.

Derby
In de Tweede Divisie is er maar één wedstrijd echt het affiche van dit weekend. Voor welke ploeg je ook bent, daar kan je niet omheen. Quick BoysFC Lisse. De twee streekploegen kwamen elkaar in de historie al 39 keer tegen. 15 keer won Quick Boys, 12 keer won FC Lisse en 12 keer werd het een gelijkspel. De laatste onderlinge ontmoeting dateert van augustus dit jaar. Toen won FC Lisse met 2-1 op Ter Specke.

Quick Boys speelde vorige week verdienstelijk gelijk tegen IJsselmeervogels: 1-1. Helaas werd het behaalde resultaat vooral overschaduwd door de randzaken er omheen. Rookbommen, gegooid uit het vak met Katwijkse supporters, brachten schade aan het veld van IJsselmeervogels. FC Lisse won thuis van Jong Groningen met 2-1.

Bij Rijnsburgse Boys kan er de laatste twee weken weer worden gelachen. Jeroen Hessing keert terug, trainer Pieter Mulders heeft zijn contract verlengd en er werd weer eens een uitwedstrijd gewonnen. In Capelle werd het 1-4. De laatste keer dat Rijnsburg een uitwedstrijd had gewonnen dateerde alweer van augustus van dit jaar. Dat was toen tegen Jong Almere City.

‘De Vogels zijn nu alweer een maandje puntloos. Na een schitterende 1-2 overwinning op 12 november bij ASWH verloor de ploeg vier keer op rij.’

En laat dat nou toevallig de komende tegenstander zijn van Rijnsburgse Boys. Jong Almere City is een jonge vereniging. De club werd in 2001 opgericht, op dat moment onder de naam: FC Omniworld. De wedstrijd begint om 14.00 uur op de Middelmors. Dit in verband met de vroege duisternis.

FC Rijnvogels vliegt uit naar Harderwijk, waar het gaat voetballen tegen VVOG. In Katwijk verloor FC Rijnvogels eerder dit seizoen van de groenhemden. VVOG kreeg donderdag wel te horen dat het haar spits kwijt raakt aan het einde van dit seizoen. Jeremy de Graaf gaat komende zomer naar GVVV.

De Vogels zijn nu alweer een maandje puntloos. Na een schitterende 1-2 overwinning op 12 november bij ASWH verloor de ploeg vier keer op rij. Ook VVOG verloor de laatste wedstrijd. De Harderwijkers gingen met 2-1 onderuit tegen SteDoCo. Daarom staat VVOG nu twaalfde. FC Rijnvogels bezit de 15e plek.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude