Het seizoen zit er bijna op. Nog twee speelrondes in de Tweede en Derde Divisie en dan zit het er voor bijna alle ploegen op. Met een beetje pech wordt het seizoen van FC Lisse nog met een paar wedstrijden verlengd. Maar gegeven het aantal blessures, lijkt die ploeg op z’n tandvlees te lopen.

Hoewel het aantal blessures bij vv Katwijk redelijk beperkt blijft, heeft die club ook wel eens frisser geoogd. Zo gek is dat niet. Na 32 duels staat de druk nog vol op de Krombewoners om kampioen te worden. Kozakken Boys jaagt al sinds de winterstop en ruikt bloed. Zeker na het puntverlies van vv Katwijk bij TEC van afgelopen zaterdag. Het uit-verlies van de Katwijkers volgde na een schitterende avond op De Krom tegen Jong Sparta. Heeft dat duel fysiek pijn gedaan?

De Katwijkers hebben nu een week rust gehad en nemen het op tegen Koninklijke HFC. De statistieken zijn ruim in het voordeel van de Katwijkers. De twee ploegen kwamen elkaar drie keer tegen in het verleden in de competitie. Elk keer ging de overwinning naar Katwijk. Op hetzelfde tijdstip (18:00 uur) neemt Kozakken Boys het op tegen AFC uit Amsterdam. Kunnen de oranjehemden dit weekend wel de schaal omhoog houden?

‘In 2008 vierde FC Lisse in het Overijsselse dorp nog de zaterdagamateurtitel.’

FC Lisse is met hele andere zaken bezig. Na de 2-4 nederlaag van afgelopen zaterdag in eigen huis, zijn de zorgen groter en groter geworden op Ter Specke. De nederlaag kwam al slecht uit, maar dat het ook nog tegen een directe concurrent was om lijfsbehoud, maakte de middag nog donkerder.

Tot overmaat van ramp kreeg Ayoub Ait Afkir ook nog een rode kaart vanwege hands op de doellijn. Daarmee voorkwam hij een tegengoal, maar veroorzaakte hij tegelijkertijd een penalty. In de ogen van vele Lissenaren was het te zwaar bestraft. Het leidde in ieder geval de thuisnederlaag in. Zaterdag neemt de ploeg het op tegen HHC Hardenberg. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in 2-2. In 2008 vierde FC Lisse in het Overijsselse dorp nog de zaterdagamateurtitel.

De wedstrijden op Sportpark De Boekhorst (VVSB) en Sportpark Middelmors (Rijnsburgse Boys) zullen vooral in het teken staan van het afscheid nemen van spelers. Zo vertrekt Peet van der Slot bij de Noordwijkerhouters en speelt Vladimir Jozic z’n laatste thuiswedstrijd ooit op De Boekhorst. Na respectievelijk tien en zestien jaar in het shirt van VVSB nemen ze allebei afscheid na dit seizoen. VVSB neemt het trouwens op tegen TEC.

Italië
Marciano Aalders speelde een stuk minder lang in Rijnsburg, maar na dit seizoen zit zijn verblijf er in het geel-zwart wel op. De middenvelder emigreert naar Italië om daar uiteindelijk met zijn broer in het toerisme te gaan werken. Deze week werd ook bekend dat ‘Gio’ Serbony na anderhalf seizoen op Sportpark Middelmors afscheid neemt. Ook Dirk Jan van den Oever speelt één van z’n laatste duels in Rijnsburg-shirt. De Rijnsburgers voetballen tegen GVVV. Het elftal van Niek Oosterlee, oud-Rijnsburgse Boys.

In de Derde Divisie reist Quick Boys af naar Jong FC Twente. Voor de Katwijkers staat er niks meer op het spel. Voor wie dit duel nog wel interessant is, is Henk van Schaik. De Leidenaar speelde in de jeugdafdeling van de Katwijkers. Eerder dit seizoen won Quick Boys thuis met 2-0 van de beloften van de Twentenaren.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Het moeilijke seizoen van Serbony eindigt met een vraagteken’

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)