Het seizoen nadert zijn einde en de nacompetitie volgt met rasse schreden. FC Lisse kan nog kampioen worden, maar dan moet het eerst IJsselmeervogels weten te achterhalen. Rijnsburgse Boys heeft nog een kans op promotie via de nacompetitie en FC Rijnvogels zou zich graag willen veilig spelen via de nacompetitie. Dat wordt dus weer een spannend weekendje.

In de Tweede Divisie spelen VVSB en Katwijk al weken voor geen enkele prijs en dat maakt het seizoen er niet leuker op. In de Tweede Divisie zijn we wel vaak getuige van onvoorspelbare en interessante potjes voetbal, maar als we deze competitie qua spanning nou vergelijken met de Derde Divisie dan kunnen we gerust spreken van een saai seizoen.

Zowel Katwijk als VVSB zijn de laatste weken op zoek naar vorm. Beide ploegen lijken op hun tandvlees te lopen. Katwijk neemt het op de eigen Krom op tegen het GVVV van John de Wolf. Eerder dit seizoen liepen de mannen van Dick Schreuder tegen een 1-0 nederlaag aan in Veenendaal. Vorige week wonnen de Katwijkers met 1-2 op Papendal van Jong Vitesse.

‘Kortom, wordt het juichen voor de thuisploeg op De Kooltuin óf schieten de Rijnsburgers hun streekgenoot een klasse lager?’

VVSB neemt het dit weekend in Hardenberg op tegen de plaatselijke HHC. Op De Boekhorst werd het in de eerste seizoenshelft 1-0 voor de Noordwijkerhouters. Het enige doelpunt werd toen gemaakt door Giovially Serbony. VVSB gaf vorige week in eigen huis de overwinning weg tegen Barendrecht. Wilfred van Leeuwen en zijn mannen stonden met de rust nog met 1-0 voor, maar de Barendrechters draaiden dit de tweede helft knap om. Het duel eindigde in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

Achtervolging
FC Lisse verraste afgelopen weekend in negatieve zin door punten te morsen tegen Sneek. Martin van Eeuwijk zorgde kort voor tijd nog voor de gelijkmaker. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Door het puntverlies van Robbert de Ruiter en zijn mannen wordt Lisse gedwongen om extra gas te geven in de achtervolging op de koploper. IJsselmeervogels heeft namelijk twee punten voorsprong op de Lissenaren en een beter doelsaldo. Deze week neemt Lisse het op tegen DVS’33. Die ploeg is op het moment in bloedvorm en staat zelfs eerste in de derde periode.

In Ermelo werd het eerder dit seizoen 4-1 voor de thuisploeg. Clubtopscorer Steven Olsthoorn nam toen de Lissese treffer voor zijn rekening. Volgende week reist Lisse af naar Groningen voor het treffen met Jong FC Groningen. IJsselmeervogels speelt dit weekend tegen Jong FC Volendam en volgende week tegen Quick Boys. Bij puntverlies van Lisse en een overwinning van IJsselmeervogels, is laatstgenoemde kampioen.

FC Lisse clubtopscorer Steven Olsthoorn aan de bal tegen Scheveningen

Katwijkse derby
In Volendam pakte FC Rijnvogels vorige week drie belangrijke punten (1-2 overwinning). De ploeg van Hein van Heek pakte uit de afgelopen vier wedstrijden zeven punten en daarmee lijkt zijn ploeg de laatste strohalm te pakken om degradatie te voorkomen. De achterstand op de nacompetitie plek bedraagt nog maar twee punten. Dit weekend neemt Rijnvogels het in de derby op tegen Rijnsburgse Boys. Een interessant duel aangezien beide ploegen verschillende belangen hebben. Waar FC Rijnvogels voetbalt om lijfsbehoud hoopt de ploeg uit Rijnsburg nog op promotie naar de Tweede Divisie via de nacompetitie.

‘Quick Boys zou zomaar wat extra fans kunnen bijtekenen in de laatste twee speelrondes.’

Deze derby zal tevens de laatste van het seizoen zijn in de Derde Divisie. Op de Middelmors eindigde het in een 4-2 overwinning voor ‘de Uien’. Rijnvogels kan dit weekend degraderen als het zelf verliest en de concurrenten winnen. Een mogelijk scenario is dat Rijnsburg-spits Joost Leonard zijn nieuwe ploeg naar de Hoofdklasse schiet. De aanvaller speelt namelijk komend seizoen op De Kooltuin. Rijnsburg verspeelde vorig weekend in eigen huis punten tegen VVOG. Na de wedstrijd was het meest aangesneden onderwerp de gemiste penalty van Marvin Wijks kort voor tijd. Kortom, wordt het juichen voor de thuisploeg op De Kooltuin óf schieten de Rijnsburgers hun streekgenoot een klasse lager?

Rol van betekenis
In Katwijk aan Zee is het meest gebruikte woord dit jaar: ‘wisselvalligheid’. Het kenmerkt Quick Boys. De ene week een prima pot en de andere week puntverlies. De Katwijkers staan in de middenmoot en dat is niet wat de gemiddelde supporter van Quick Boys graag ziet. Vorige week verloren de Katwijkers in eigen huis nog kansloos met 0-3 van Jong Almere City FC. Daar had niet alleen de ploeg van Jan Zoutman niets aan, ook FC Rijnvogels had graag een beter resultaat gezien van de blauw-witten.

Dit weekend neemt Quick Boys het op tegen Huizen en kan het alsnog een grote rol van betekenis spelen voor Rijnvogels. Huizen is namelijk een directe concurrent van ‘de Vogels’. Als Quick Boys wint bij Huizen is die ploeg gedegradeerd. Eerder dit seizoen op Nieuw-Zuid eindigde het in een 2-0 overwinning voor de Katwijkers. Quick Boys kan niet alleen een grote rol spelen in de degradatiestrijd, maar ook in de titelstrijd. Volgende week nemen Zoutman en zijn mannen het op tegen koploper IJsselmeervogels en daarmee zouden ze streekgenoot Lisse aan de titel kunnen helpen. Quick Boys zou zomaar wat extra fans kunnen bijtekenen in de laatste twee speelrondes.

Foto Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels: Hans Heemskerk
Foto FC Lisse: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen