Leuk hoor, die winter. Lekker schaatsen, haardvuurtje aan en een kop erwtensoep erbij. Maar nu is het genoeg geweest. Weg met die bevroren velden en besneeuwde tapijten. Weg met het koukleumen langs de lijn bij die spaarzame wedstrijd die wel door gaat (lang leve het kunstgras!). En teletekstpagina 603 – die vol staat met afgelastingen – hebben we de afgelopen weken ook wel voldoende gezien. 

Een wedstrijd die sowieso doorgaat is het duel tussen Kozakken Boys en Katwijk. Op het kunstgrasveld in Werkendam is het voor Katwijk zaak om weer eens de drie punten te pakken. Het zouden de eerste punten zijn van 2017. De ploeg van Dick Schreuder begon dit kalenderjaar met twee nederlagen tegen respectievelijk Jong AZ en Barendrecht.

De Werkendammers kwamen het beloftenteam uit Alkmaar vorige week tegen, en net zoals Katwijk ging ook de ploeg van Danny Buijs met 2-0 onderuit. Een week eerder kwam Kozakken Boys niet verder dan 2-2 tegen VVSB. Tegen de Noordwijkerhouters kreeg de ploeg uit Werkendam de grootste kansen, maar liet het Tavilla en Parami relatief eenvoudig tegen scoren. In die laatste linie valt wat te halen voor Katwijk. Kozakken Boys kreeg al 38 doelpunten om de oren. Katwijk pas 24. Op de Krom eindigde dit duel in 0-0. De wedstrijd begint om 15.30 omdat hij live wordt uitgezonden bij FoxSports

IJs en weder dienende staat het mooiste affiche gepland in de Derde Divisie: FC LisseRijnsburgse Boys. Deze wedstrijd ademt in alles historie uit. Kijk bijvoorbeeld maar naar het lijstje van spelers of trainers dat bij beide clubs speelt of heeft gefungeerd: Wim Schaap, Robbert de Ruiter, Martin van Eeuwijk, Joost Leonard, Tim Orlowski, Richal Leitoe, Kevin Winter, Jeffrey Winter, Nick Schnater… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

‘Harkemase Boys neemt daarin de leiding, op de voet gevolgd door Quick Boys en Rijnsburgse Boys.’

En wat te denken van het duel in 2006, toen Martijn Gootjes in de absolute slotfase de Rijnsburgers met zijn goal het kampioenschap schonk. Kijkend naar het heden zijn er twee namen die voor dit duel extra aandacht verdienen: Tim Orlowski en Giovialli Serbony. De eerstgenoemde heeft de gouden jaren meegemaakt bij Rijnsburg, maar staat nu onder de lat op Ter Specke. Normaal is hij tweede keeper, maar door een blessure van Brian van der Werff zou Orlowski zomaar zijn opwachting kunnen maken tegen uitgerekend zijn oude ploeg.

En zou Serbony zijn officiële debuut gaan maken aan de kant van de Rijnsburgers? De veelbesproken spits viel in de oefenwedstrijd tegen SJC in voor de Rijnsburgers (7-2 winst), maar kwam nog niet tot scoren. Mag hij tegen ‘Lis’ gelijk vanaf de aftrap beginnen? En wordt hij de doelpuntenmachine van de ‘Uien’? Als het weer het toelaat worden daar zaterdag al de eerste antwoorden op gegeven.

FC Rijnvogels – Scheveningen eindigde eerder dit seizoen in 1-1

Op Nieuw Zuid ontvangt Quick Boys de nummer elf van de Derde Divisie: SteDoCo. Wil Quick Boys nog kans houden om de titel te pakken in de tweede periode, dan moet de ploeg van Jan Zoutman winnen. Harkemase Boys neemt daarin de leiding, op de voet gevolgd door Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Ook Scheveningen maakt nog een goede kans, maar die hebben één wedstrijd meer gespeeld. Zelfs SteDoCo is nog een outsider.

In Hoornaar eindigde dit duel in september 2016 in 1-1. Het was toen een primeur voor beide clubs, nog nooit kwamen ze elkaar eerder tegen in de historie van de beide verenigingen. In september maakte Shelton Martis in de tachtigste minuut een eigen goal. Amper vijf minuten later zorgde Hakan Tokul voor de gelijkmaker. Afgelopen zaterdag won SteDoCo met 4-2 van DVS ’33. Quick Boys – Jong Volendam werd afgelast.

FC Rijnvogels is op De Kooltuin aan een comeback bezig. Met twee overwinningen op rij, tegen directe concurrenten nog wel, heeft de ploeg van Hein van Heek zichzelf weer wat lucht gegeven. Er is even afscheid genomen van de onderste plaatsen. Het zijn nu vooral Huizen, Jong Almere City en Capelle die zich zorgen moeten gaan maken.

Rijnvogels won dus twee keer op rij en deed dat tegen respectievelijk Odin ’59 en Huizen. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Scheveningen op het programma. De ploeg van John Blok is inmiddels een geduchte concurrent voor FC Lisse. Rijnvogels kan dus aan de bak. Op De Kooltuin eindigde dit duel in 1-1. En daar had destijds meer in gezeten voor de Katwijkers.

Foto Katwijk: Aad de Winter/Bobkat.nl
Foto FC Rijnvogels: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom