Een burenruzie die in ere hersteld is. Een kraker op De Krom. Geef het affiche een naampje. Maar dat Katwijk – Rijnsburgse Boys het duel is van dit weekend kan moeilijk iemand ontkennen.

Overigens zijn er genoeg andere schitterende potjes te vinden dit wekend. Maar qua historie en beleving staat de kraker op De Krom wel bovenaan het lijstje.

We hebben het een jaar zonder de burenruzie moeten stellen. Katwijk promoveerde vorig jaar naar de Tweede Divisie. Rijnsburgse Boys redde dat net niet. Daarom was zaterdag 20 februari 2016 voorlopig de laatste versie van KatwijkRijnsburgse Boys in de competitie.

Op die koude februaridag schoot Marciano Mengerink de Katwijkers naar de overwinning. De ploeg van Dick Schreuder deed destijds mee om het kampioenschap, Rijnsburgse Boys vocht om een plek bij de eerste zeven.

‘Allebei gaan ze door het leven als de twee amateurclubs die ooit de halve finale van de KNVB-beker haalden.’

De krachtsverhoudingen liggen tot op heden in de Tweede Divisie precies hetzelfde. Katwijk is na vijf keer spelen (de wedstrijd tegen FC Lisse werd afgelast), nog foutloos. Rijnsburgse Boys kreeg vorige week een dreun te verwerken door in de absolute slotfase met 2-3 te verliezen van VVSB.

Voor Jeffrey Jongeneelen en Donny van Oijen zal het een bijzonder weerzien zijn met de club waar ze zelf een aantal seizoenen speelden. Omgekeerd speelde Bennie van Noord tussen 2008 en 2012 voor de Uien.

IJsselmeervogels
Op De Boekhorst speelt VVSB in een avondwedstrijd vanaf 18:00 uur tegen IJsselmeervogels. De twee clubs stonden nog nooit tegen elkaar in een officiële competitiewedstrijd, maar gaan wel allebei door het leven als de twee amateurclubs die ooit de halve finale van de KNVB-beker haalden.

In het huidige seizoen staat IJsselmeervogels op een knappe tweede plek. De ploeg van Willem Leushuis promoveerde eerder dit jaar uit de Derde Divisie en verloor nog geen duel in de eerste zes wedstrijden van het seizoen. Vorige week speelde IJsselmeervogels met 1-1 gelijk tegen Jong Sparta. VVSB won uit bij Rijnsburgse Boys met 2-3.

Max van Steen was vorig jaar de matchwinnaar tegen ODIN ’59 met de enige goal van de wedstrijd

Een paar uur voor die avondwedstrijd van VVSB heeft FC Lisse al afgetrapt tegen De Dijk. Omdat dit een van origine zondagploeg is verwacht je ook weinig onderlinge duels tegen elkaar. Toch hoeven we niet heel lang te zoeken naar een duel tussen FC Lisse en De Dijk.

In augustus van het jaar 2016 speelden de twee ploegen tegen elkaar in de KNVB-beker. De Dijk won dat duel met 1-3. In het huidige elftal van De Dijk spelen een paar voetballers met een verleden in de Bollenstreek: Jerginio Sahadewsing (Quick Boys/Katwijk), Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed (Quick Boys). De Dijk staat in het huidige seizoen negende, FC Lisse zestiende.

Derde Divisie
In de Derde Divisie neemt Quick Boys het op in Heemskerk tegen ODIN ’59. Na de 0-3 nederlaag op Nieuw Zuid tegen Spakenburg staan de Katwijkers negende. Na dat duel gonsde het gerucht dat de spelersgroep niet meer achter het systeem stond van de technische staf.

Dat bleek niet het geval. De spelergroep vond dat ze een officieel bericht naar buiten moesten brengen om die roddel te ontkrachten. De Katwijkers spelen tegen de nummer zestien van de Derde Divisie. De Heemskerkers gingen zaterdag met 4-2 onderuit tegen Harkemase Boys. Vorig jaar wonnen de blauw-witten in Heemskerk met 0-1 door een doelpunt van Max van Steen.

Lees ook: ‘Delano a Cohen roept op tot eenheid: ,,We hebben de supporters absoluut nodig”

Archieffoto: Aad de Winter/Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude