Er staat weer een volledige speelronde op het programma in de Tweede en Derde Divisie. Net voor het Pasen zullen de clubs de wedstrijden afwerken. Rijnsburgse Boys heeft zelfs een dubbelprogramma, aangezien het op zaterdag en maandag speelt. De clubs die dit weekend drie punten pakken, zullen een extra lekkere Pasen hebben. 

We beginnen in Katwijk. De ploeg van Jack van der Berg neemt het in eigen huis op tegen HHC Hardenberg. De koploper ontvangt een ploeg die dit seizoen uitstekend draait. De Hardenbergers staan momenteel op een keurige zesde plaats en moeten nog twee wedstrijden inhalen. De ontmoeting in Hardenberg was er eentje die positief afliep voor de Katwijkers.

Op sportpark De Boshoek wonnen de oranjehemden met 0-1 door een treffer van Bennie van Noord. Vorig seizoen was de ontmoeting tussen de twee clubs vrij spectaculair. Het duel eindigde op De Krom in 3-3. Bij Katwijk waren Kay Blokland, Robbert Susan en de inmiddels naar Rijnsburgse Boys vertrokken Donny van Oijen de doelpuntenmakers.

Opmars
VVSB speelt dit weekend een heuse klassieker uit het zondagvoetbal tegen AFC. De ploeg van Jack Honsbeek verloor na de winterstop pas één keer. Bij de Noordwijkerhouters is doelman Ruben Valk op dit moment de man in vorm. De sluitpost zorgde met een paar goede reddingen ervoor dat er in eigen huis tegen Barendrecht een punt werd behaald: 0-0.

Eerder dit seizoen won VVSB met 0-1 in Amsterdam. Mo El Osrouti was toen de doelpuntenmaker aan paars-gele zijde.Ook de Amsterdammers zijn de laatste tijd aan een opmars bezig. De ploeg van André Wetzel staat op dit moment op de vijftiende plek en heeft twee punten achterstand op een veilige plek. Honsbeek en zijn mannen staan op uitstekende vijfde plek. Op De Boekhorst eindigde het duel vorig seizoen in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Dubbelprogramma
In Rotterdam neemt Rijnsburgse Boys het op Het Kastaal op tegen Jong Sparta Rotterdam. De ontmoeting tussen beide ploegen eerder dit seizoen, was er eentje met een positieve afloop voor de Rijnsburgers. Op eigen veld won de ploeg van Pieter Mulders met 3-1.

De ‘uien’ begonnen de tweede seizoenshelft moeizaam en leken aan een vrije val bezig te zijn. Inmiddels heeft de ploeg het weer op de rails en is het te vinden op de zevende plek op de ranglijst. Jong Sparta heeft zich de laatste maanden uit de degradatie-zone gespeeld. De Rotterdammers zijn terug te vinden op de twaalfde plek.

,,De geschorste Yordi Teijsse nam in oktober de andere twee treffers voor zijn rekening.”

De Rijnsburgers spelen maandag nog een wedstrijd. Op Tweede Paasdag nemen Mulders en zijn mannen het dan op tegen FC Lienden. In Lienden zorgde Danny van den Meiracker ervoor dat zijn ploeg in de slotminuten met de volle buit ervandoor ging: 2-1.

FC Lisse neemt het aankomende zaterdag voor de derde keer dit seizoen op tegen Excelsior Maassluis. In de voorronde van de KNVB-beker won de ploeg van Robbert de Ruiter na strafschoppen van de Maassluizenaars. Een paar weken later verloren de Lissers. Op Ter Specke trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe: 2-3. Danny Buijs en Boyd Stevens waren aan Lisserse zijde de doelpuntenmakers.

De laatste keer dat Lisse op bezoek bij Excelsior Maassluis verloor het. In een spectaculaire wedstrijd won de ploeg uit Rijnmond met 4-3. Er was deze ook goed nieuws vanuit Lisse. Het voorstel wat Robbert de Ruiter kreeg van drie maanden, is teruggebracht naar een maand. De oefenmeester mag de trainingen weer leiden. Arno Lancel zal hem de komende weken op de bank vervangen.

Verre reis
De langste reis wordt dit weekend gemaakt door de supporters van Quick Boys. De trouwe fans zullen met de bus of auto richting Harkema afreizen in Friesland. De wedstrijd eerder dit seizoen op Nieuw-Zuid was een merkwaardige. De Katwijkers draaiden een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Arie de Vreugd was kort voor tijd de gevierde man. De geschorste Yordi Teijsse nam in oktober de andere twee treffers voor zijn rekening.

Vorig seizoen won Quick Boys in Friesland met grote cijfers: 0-4. In het eerste bedrijf stond de brilstand nog op het scorebord, maar na de thee liep de ploeg van Jan Zoutman uit naar een comfortabele 0-4 overwinning. Harkemase Boys – Quick Boys is ook een wedstrijd die slechte herinneringen oproept bij beide supportersgroepen. In 2003 werd het duel namelijk ontsierd door rellen.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Sneller dan snel en voor altijd in de geschiedenisboeken’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen