Twee thuiswedstrijden in de Tweede Divisie. De voetballiefhebber in de Bollenstreek komt aan z’n trekken. Toch lijkt die competitie een gelopen race. De spanning ligt een niveau lager. Daar is FC Lisse nog steeds de trotse koploper, maar de concurrentie komt dichterbij. De vraag is echter: welke club verhoogt de druk op de Lissenaren?

In de Tweede Divisie krijgt Katwijk thuis bezoek van Barendrecht. Daarmee spelen de Katwijkers voor de tweede keer op een rij een thuiswedstrijd. Die van vorige week ging met 0-2 verloren tegen Jong AZ. En daarmee lijkt de titel zo langzamerhand richting de Alkmaarders te gaan. De Katwijkers krijgen nu bezoek van één van de grootste amateurclubs van Nederland: Barendrecht.

Eerder dit seizoen werd het 2-2 op sportpark De Bongerd. Zoals het dit seizoen vaker is gebeurd, kregen de Katwijkers de 2-2 in de blessuretij  om de oren. De bezoekers zijn goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. GVVV werd thuis met 2-0 verslagen. Barendrecht heeft dinsdag ook nog geoefend. In stadion Woudestein speelde de ploeg van Adrie Poldervaart met 1-1 gelijk tegen Jong Excelsior.

‘Die ploeg versterkte zich deze week met Danny van den Meiracker, hij stapt per direct over van Spakenburg.’

Bij VVSB waren ze zaterdag blij dat er eindelijk weer over voetbal gepraat werd en niet over transferzaken. De Noordwijkerhouters hadden een onrustige week achter de rug met het vertrek van spits Giovialli Serbony en de toekomstige transfer van Mo El Osrouti, die op zijn beurt weer op staande voet werd ontslagen bij Quick Boys. VVSB begon vrij aardig aan de tweede seizoenshelft met een 2-2 gelijkspel tegen Kozakken Boys.

Zaterdagavond spelen de Noordwijkerhouters tegen het FC Lienden van Hans Kraay Jr. Die ploeg versterkte zich deze week met Danny van den Meiracker, hij stapt per direct over van Spakenburg. Die twee clubs komen elkaar volgende week tegen, maar er is onderling afgesproken dat de nieuwbakken spits niet tegen zijn oude club zal gaan spelen. Ook Frank Wiafe gaat weer voor Lienden spelen. Hij kwam al eerder uit voor die club, maar verruilde Lienden deze zomer voor Fortuna Sittard. Daar kwam hij tot elf duels.

Druk
In de Derde Divisie staat FC Lisse nog steeds bovenaan. Toch wordt het gat met de concurrentie steeds kleiner: IJsselmeervogels en Scheveningen zijn op twee punten genaderd. FC Lisse gaat in Harderwijk op bezoek bij VVOG. De Lissenaren kwamen slecht uit de winterstop. Het veldspel was niet zozeer het probleem, het resultaat wel. De ploeg van Robbert de Ruiter ging met 0-3 onderuit tegen Jong Volendam.

De thuisploeg, VVOG, zag dat het uitduel tegen Capelle werd afgelast vanwege het winterse weer. VVOG oefende wel tegen NSC Nijkerk. De derde divisionist verloor met 0-1. Op Ter Specke eindigde dit duel in 1-1. De Lissenaren speelden lang met tien man, na een rode kaart met Tom Zoontjes. Ook stond FC Lisse lang achter met 0-1. Niels Buijs zorgde uiteindelijk voor de 1-1 eindstand.

 VVSB won eerder dit seizoen met 0-2 in Lienden

Achter Lisse wordt er gejaagd. Van onze regioclubs komt Rijnsburgse Boys het dichtste in de buurt. De ‘Uien’ spelen thuis tegen IJsselmeervogels, de nummer twee van de Derde Divisie. Beide ploegen kunnen dus druk uitoefenen op FC Lisse. Als IJsselmeervogels wint van de Rijnsburgers, dan wordt het dit seizoen nog moeilijk om bovenin mee te draaien voor de ploeg van Pieter Mulders. Lisse kan dan uitlopen tot 10 punten, IJsselmeervogels kan op 8 punten voorsprong komen.

Winnen de ‘Uien’, dan doen ze officieel mee in de top van de Derde Divisie. Het is wel eventjes geleden dat de Rijnsburgers thuis hebben gewonnen van de ploeg van Sandor van der Heide. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 2011-2012. Toen wonnen de Rijnsburgers met 3-2. In augustus won IJsselmeervogels met 2-1 van Rijnsburgse Boys.

‘Luttele seconden later werd Messemaker van schlemiel de grote held van de middag.’

Jong Volendam reist voor de tweede keer in een week af naar de Bollenstreek. De bus stopte vorige week in Lisse, nu in Katwijk, bij Nieuw Zuid. In Volendam eindigde dit duel eerder in een 1-0 overwinning voor de ploeg aan De Dijk. Zoals eerder benoemd kwamen de Volendammers goed uit de startblokken in de tweede seizoenshelft dankzij de 0-3 overwinning op Ter Specke.

Quick Boys begon wat moeizamer aan dit gedeelte van het seizoen. In Friesland werd het 0-0 tegen ONS Sneek. De nieuwe spits bij de Katwijkers, Hermann Kabasele, maakte zijn debuut voor de ploeg van Jan Zoutman. Hij mocht in de slotfase invallen, maar kon niks meer doen om de eindstand te veranderen. Yuri Guijt, Jason Oost en Jerghinio Sahadewsing zijn alle drie nog niet inzetbaar voor de Katwijkers.

Held
In de kelder van de Derde Divisie krijgt FC Rijnvogels bezoek van SV Huizen. De Katwijkers weten eindelijk weer wat winnen is. Vorige week won de ploeg van Hein van Heek met 2-0 van ODIN ’59. De zes duels daarvoor gingen allen verloren. Peter Messemaker werd de man van de wedstrijd. Eerst begin hij in zijn eigen strafschopgebied een overtreding waardoor de Katwijkers een penalty tegen kregen. Luttele seconden later werd Messemaker van schlemiel de grote held van de middag. Hij stopte de penalty en uit de tegenstoot scoorde FC Rijnvogels de openingstreffer.

FC Rijnvogels heeft nog een rekening te vereffenen met de bezoekers uit Huizen. Aan het begin van dit seizoen verloor de ploeg van Van Heek met 4-1. De Katwijkers hebben wel de topscoorder van de Derde Divisie in de gelederen: Arno Dijkstra. Met de goal tegen ODIN, maakte hij alweer zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen.

Trouwens, leuk allemaal dit. Maar dan moet het natuurlijk wel doorgaan…

Foto Rijnsburgse Boys: Hans Heemskerk

Foto VVSB: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen