Na de 1-3 zeperd tegen Bernardus in het openingsduel van een week eerder bleef Van Nispen zondagmiddag in en tegen Stompwijk op een 1-1 gelijkspel steken. Een resultaat dat na afloop gemengde gevoelens opriep bij de Zilkse formatie.

Gezien het spelbeeld zou een overwinning verdiend geweest zijn voor de ploeg van Rene Ras. In de ultieme slotfase had het voor hetzelfde geld echter helemaal verkeerd af kunnen lopen bij een grote kans voor de thuisploeg. Goalie Tom van Maris hield zijn ploeg in een één-op-één situatie knap op de been, waardoor een onterechte nederlaag werd afgewend.

Straffe wind
Dat was ook de visie van Jelle Vleugel. De middenvelder, die vorige week tegen Bernardus wegens werkzaamheden in combinatie met een lichte blessure verstek moest laten gaan, was er dit keer wel bij en zag zijn ploeg met name voor de pauze heersen. ,,Met de straffe wind tegen hadden we duidelijk het beste van het spel. Voetballend liep het lekker. We hadden alleen de pech dat onze spits Mike van Haaster al na een kwartier geblesseerd uitviel. Zijn vervanger Bart Duivenvoorden deed het echter uitstekend. Dus daar lag het deze middag zeker niet aan.”

Uiteindelijk kwam Van Nispen op een lekker moment op voorsprong. Kort voor de thee leverde Vleugel een inzet af, die doel trof. Het laatste tikje werd daarbij echter gegeven door Dick Verhoeven, waardoor diens naam op het wedstrijdformulier kwam te staan. ,,Zet ’m maar op naam van Dick. Dat is geen enkel probleem. Het was mooi om met een voorsprong aan de tweede helft te beginnen. Dat was op dat moment het enige dat telde”, aldus Vleugel.

,,Vervolgens kwamen we niet scherp genoeg uit de kleedkamer tevoorschijn.  Na enkele minuten lag de bal op de stip nadat Tom (van Maris, red.) zijn tegenstander ten val bracht.”

Met de 1-1 op het scorebord kon het vervolgens nog alle kanten op, waarbij de beste mogelijkheden voor de bezoekers waren. Daar waar de arbiter in Stompwijks voordeel eerder resoluut naar de stip had gewezen, was de leidsman gaandeweg het tweede bedrijf minder toeschietelijk aan de overzijde.

Katterig
Vleugel: ,,Bart Duivenvoorden had minimaal recht op een strafschop. En na nog eens een overtreding op hem had de bal ook best op de stip gekund. Dan zit het even niet mee. Dan loop je in de slotfase toch met een wat katterig gevoel over het veld. Dat verdween uiteindelijk weer toen Stompwijk op de valreep een grote kans op de winnende treffer kreeg. Van Maris stond zijn mannetje, zodat we in ieder geval een punt overhielden aan dit duel. Meer dan terecht, maar het had ook allemaal anders gekund.”

Met slechts een schamel puntje uit de eerste twee competitiewedstrijden dient Van Nispen over een week wel toe te slaan tegen SJZ om aan te blijven haken in de Derde klasse. Vleugel: ,,Dat is een ploeg die ons thuis in ieder geval goed ligt. Afgaande op het vertoonde spel van vandaag moet het dan ook kunnen lukken. Als we dit seizoen bovenin mee willen draaien, en dat willen we, zit er ook niets anders op.”

Stompwijk’92 – Van Nispen 1-1 (0-1). 42. Verhoeven 0-1, 49. Ammerlaan 1-1 (strafschop)

Van Nispen: Van Maris, L. Zonneveld, Meiland, Van Westerop, Van Eeden (70. Pompe), Van der Linden, Vleugel, Verhoeven, Frumeau, Van Haaster (15. Duivenvoorden), B. Zonneveld.

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)