Door zijn vlucht naar een gedroomde profcarrière kwam op de valreep een dikke streep te staan.  Sonny ten Hoope stond afgelopen zondag bij wijze van spreken al met de koffer in zijn hand klaar om naar Cyprus af te te zien voor een trainingsstage van een week bij zowel Omonia Nicosia als bij Hapoel Nicosia. ,,Naarmate het uur van vertrek naderde, rezen er zoveel vragen dat ik op de valreep heb besloten om ook daadwerkelijk mijn vliegreis te annuleren.”

De teleurstelling over de mislukte trainingsstages op het eiland in de Middellandse Zee is dan ook groot bij Ten Hoope. Het vooruitzicht dat de 25-jarige Noordwijk-verdediger zijn droom om profvoetballer realiteit kon laten worden, verdween als sneeuw voor de zon.

,,Je moet echter realistisch zijn. Het werd naarmate het ‘uur U’ naderde voor mij steeds meer de vraag of alles wel goed geregeld was voor die twee stages? De onduidelijkheid daarover en de twijfel die daarover ontstond, konden niet weggenomen worden. Integendeel, het riep bij mij steeds meer vragen op en in overleg met mijn familie heb ik besloten om de knoop door te hakken en gewoon thuis te blijven”, licht Ten Hoope zijn besluit toe.

,,Zaterdag stond ik wel even met volle wangen, dat mag je best weten.”

Daarnaast speelde er nog iets: Noordwijk, waar hij na zijn overstap vanaf afgelopen zomer vanaf De Kooltuin, het gehele seizoen op een basisplaats kon rekenen, kan uitgerekend aanstaande zaterdag de titel in de Hoofdklasse A bemachtigen als het van RVVH weet te winnen.

Afhankelijk
,,Dat gaf zondag het laatste zetje en trok me uiteindelijk over de streep. Hier heb je met elkaar het hele jaar voor geknokt. Toen we afgelopen zaterdag bij Nootdorp wonnen, realiseerde ik me helemaal. Stond ik wel even met volle wangen, dat mag je best weten.”

,,De titel kwam daardoor een flinke stap dichterbij. En dan ben je er niet bij als het zover is, dacht ik toen. Die wedstrijd tegen RVVH is op dit moment gewoon te belangrijk om te laten lopen. En toch, als de problemen die ik op Cyprus voorzag zich niet hadden voorgedaan, had ik daar nu toch echt gezeten.”

Die laatste problematiek had niet gespeeld als Ten Hoope op een ander moment was uitgenodigd voor de twee stages. Dat zat er helaas niet in voor hem. ,,In zo‘n geval ben je volledig afhankelijk van de clubs die je benaderen. Zelf heb je daar geen enkele invloed op. Wel moet ik Noordwijk alle credits geven dat ze hier direct aan hebben meegewerkt toen ik dit aankaartte.”

,,Hoe het ook zou aflopen met die twee stages, het was zeker dat ik na een week weer terug zou zijn in Nederland om het seizoen bij Noordwijk gewoon af te maken.”

Na op zondagavond eerst zijn trainer Kees Zethof en later via de groeps-app zijn collega’s al te hebben ingelicht over zijn besluit om af te zien van de reis naar Cyprus trainde Ten Hoope maandagavond op Sportpark Duinwetering gewoon mee met de groep in de aanloop naar het kampioensduel van aanstaande zaterdag.

Oriënteren
Daarna resten er nog twee competitieduels waarna het seizoen er opzit. Omdat club en speler er in de winterstop voor wat betreft de financiële kant niet uitkwamen voor volgend seizoen, is het momenteel nog niet duidelijk waar zijn voetbaltoekomst ligt.

Ten Hoope: ,,Hoe het ook zou aflopen met die twee stages, het was zeker dat ik na een week weer terug zou zijn in Nederland om het seizoen bij Noordwijk gewoon af te maken. Het was mijn bedoeling om me vervolgens te oriënteren waar ik in dat geval volgend seizoen ga spelen. Daarvoor hou ik alle opties op dit moment gewoon open. Laat nu eerst RVVH maar komen, daarna zien we wel verder.”

Foto: Stefan Rijnders

Lees ook: ‘Buitenlandavontuur Ten Hoope gaat niet door’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)