Zo’n twintig clubs uit de Tweede en Derde Divisie hebben de KNVB verzocht om ruim twee weken te wachten met het straffen van clubs die niet voldoen aan de licentie-eisen. Dat meldt Omroep Brabant woensdag. 

Clubs in de Tweede Divisie moeten dit seizoen over acht contractspelers van minimaal twaalf uur per week beschikken. Volgend jaar worden dat er dertien. Een niveau lager, in de Derde Divisie, gaat het nu om drie contractspelers en worden dat er zes. De licentiecommissie van de KNVB dreigt clubs die voor 13 januari niet aan bepaalde voorwaarden voldoen met puntenaftrek te bestraffen.

‘Middenweg vinden’
De twintig clubs hebben de KNVB gevraagd om die deadline te verschuiven naar 1 februari, waardoor er extra tijd is om te onderhandelen. ,,We zullen een middenweg moeten vinden. Daarvoor gaan we in gesprek met de KNVB”, vertelt UDI’19-voorzitter Paul Rüpp tegen Omroep Brabant.

Volgens de regionale omroep zitten onder de twintig clubs naast UDI ’19 ook VV Dongen, OJC Rosmalen en JVC Cuijk. In Brabant is er veel weerstand tegen de contractspelers, die met de komst van de nieuwe voetbalpiramide voor clubs uit de Tweede en Derde Divisie verplicht zijn gesteld.

In de Bollenstreek is er nagenoeg geen commotie over de licentie-eisen, die volgens de clubs redelijk behapbaar zijn. De Haarlemse traditieclub Kon. HFC was aanvankelijk een felle tegenstander van contractspelers, maar ging twee weken geleden alsnog overstag.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen