Deze week in de rubriek ‘Uit de oude Doos’ de kampioenswedstrijd van VV Noordwijk tegen Rozenburg uit 1999. Een bizarre wedstrijd met een ruststand van 6 – 0 en een einduitslag van 8 – 5. We zien de Noordwijkers met mannen als Mart van Kins, Rocky Pitti, Arnold Reinders en Patrick van Dam. Maar ook de piepjonge Michael van der Laan, Jelle Korbee en Robert Spaan komen voorbij. VIDB haalde herinneringen op met laatstgenoemde die met 17 jaar op doel stond omdat Marco Korf geblesseerd was.

Spaan hoeft niet diep te graven: ,,Deze wedstrijd vergeet ik nooit meer. Wat een pot zeg. Ik was nog zo groen als gras en zat zelfs nog op de middelbare school. Het zou zomaar kunnen dat ik de eerste helft geen bal heb gehad. Mijn enige wapenfeit was een sprint van 50 meter zodat ik op een teamfoto stond nadat Arnold (Reinders red.) de 3 – 0 binnenschoot (op 2 min 53).”

,,Sowieso was dit een heel mooi team om in te spelen. Niet alleen goede voetballers, maar ook de sfeer was toen fantastisch. Dat was voor een jonge jongen als ik fantastisch om mee te maken. We speelden 4-3-3 met echte buitenspelers als Rocky Pitti, Van Dam in de spits en Marco Klein op 10. Daarachter zette Reinders de lijnen uit en liep Wim de Jong de gaten dicht. Achterin Van Kins op rechtsback die meer praatte met zijn tegenstander dan hij voetbalde en een hekel had aan koppen. Echt een mooie ploeg. Het zegt genoeg dat ik nu nog wekelijks met sommige op het veld sta.”

,,Een ander mooi feitje was dat er die wedstrijd de keeperstrainer van FC Utrecht langs de lijn stond. Die volgden me al langer. Achteraf werd die trainer gebeld door Wotte meen ik. Die begon direct over wat voor bizarre wedstrijd hij gezien moest hebben. Bleek echter dat die trainer in de rust naar huis was gegaan omdat ik hij genoeg had gezien. Die schrok zich wild toen Wotte hem de uitslag vertelde. Niet veel later mocht ik toch een proeftraining draaien met Hans van Breukelen. Dat bleek genoeg voor een 3-jarig contract. Om meerdere redenen dus een onvergetelijke wedstrijd.”

[youtube id=”EptgqRXHdcU” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN