Quick Boys was volgens spits Yordi Teijsse beduidend beter dan Heinenoord, maar het krachtsverschil kwam maar moeizaam tot uitdrukking in de score. De Katwijkers zegevierden uiteindelijk met 2-3. Teijsse was tweemaal doeltreffend. ,,Met zes punten uit twee duels mogen we over onze start niet klagen, maar ik baal van de tegengoals. Dat was niet nodig geweest.”

Quick Boys leidde bij rust met 0-2 door goals van Robert Steemers en Teijsse. ,,Ik vond dat we de eerste helft goed, verzorgd voetbal speelden. Door een prima goal kwamen we op 0-1. Steemers tikte een voorzet binnen. Hetzelfde verhaal was eigenlijk van toepassing op de 0-2, waarbij ik de bal heerlijk in de kruising schoot.”

Slap
De voorsprong verdween kort na rust als sneeuw voor de zon. ,,We kwamen slap uit de kleedkamer en speelden even een fase niet met ons hart”, aldus Teijsse. ,,Dat mag niet gebeuren als je kampioen wilt worden.” Heinenoord kwam dan ook op gelijke hoogte. ,,Verre ingooien waren eigenlijk hun enige wapen”, zei Teijsse. ,,Op die manier sloegen ze tweemaal toe.”

Eerst ging de bal na hands van Gerard Aafjes op de stip en even later werd de 2-2 van randje zestien binnengeschoten. Quick Boys herstelde echter vlot de verhoudingen. Andrew Dias D’Ullois, de maker van 2-2, moest met rood inrukken na een harde charge op Yuri Guijt. Direct kreeg Heinenoord een tweede tik te verwerken, met de 2-3 van Teijsse.

Bosschaart

,,Ik zag dat Bosschaart nog aan het ouwehoeren was met de scheidsrechter en had even oogcontact met Delano A Cohen”, legt Teijsse uit. ,,Hij zette mij vervolgens 1 op 1 met de keeper en in tweede instantie kon ik afronden. Het was jammer dat we in de slotfase niet uitliepen naar 2-6 of 2-7. De kansen daarvoor waren aanwezig, maar we speelden het slecht uit en hadden ook wat pech.”

Teijsse kon terugkijken op een prima wedstrijd en was van grote waarde. Hij tilde zijn seizoenstotaal naar drie. ,,Vorige week tegen Jodan Boys speelde ik ongelukkig, maar vandaag ging het heerlijk. Ik kon de balletjes lekker wegleggen en was sterk in de duels.” Over het teamoptreden was Teijsse (iets) minder te spreken. ,,De eerste helft was heel goed, maar de tweede helft onvoldoende.”

Niettemin dicht Teijsse Quick Boys grote potentie toe. ,,We spelen goed, verzorgd voetbal en als team staan we heel goed. Al in de voorbereiding zag het er goed uit. Ik heb alle vertrouwen in een mooi seizoen. Natuurlijk had ik dat vorig jaar ook, maar het staat tactisch gewoon erg goed. Iedereen weet wat van hem wordt verlangd.”

Heinenoord – Quick Boys 2-3 (0-2). 11. Steemers 0-1, 31. Teijsse 0-2, 50. Hensen 1-2 (strafschop), 57. Dias D’Ullois 2-2, 62. Teijsse 2-3

Rode kaart: 61. Dias D’Ullois

Quick Boys: De Zwart, Hoek, Bentem, A Cohen, Ravensbergen, Aafjes, Van der Plas (84. Driebergen), Guijt, Steemers, Teijsse, Sahadewsing (80. El Ousrouti)

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Hans van Duijn

Mediapartner RTV Katwijk in gesprek met Quick Boys-trainer Jan Zoutman

Gebruik je de app? Klik dan hier.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)