Quick Boys was volgens spits Yordi Teijsse beduidend beter dan Heinenoord, maar het krachtsverschil kwam maar moeizaam tot uitdrukking in de score. De Katwijkers zegevierden uiteindelijk met 2-3. Teijsse was tweemaal doeltreffend. ,,Met zes punten uit twee duels mogen we over onze start niet klagen, maar ik baal van de tegengoals. Dat was niet nodig geweest.”

Quick Boys leidde bij rust met 0-2 door goals van Robert Steemers en Teijsse. ,,Ik vond dat we de eerste helft goed, verzorgd voetbal speelden. Door een prima goal kwamen we op 0-1. Steemers tikte een voorzet binnen. Hetzelfde verhaal was eigenlijk van toepassing op de 0-2, waarbij ik de bal heerlijk in de kruising schoot.”

Slap
De voorsprong verdween kort na rust als sneeuw voor de zon. ,,We kwamen slap uit de kleedkamer en speelden even een fase niet met ons hart”, aldus Teijsse. ,,Dat mag niet gebeuren als je kampioen wilt worden.” Heinenoord kwam dan ook op gelijke hoogte. ,,Verre ingooien waren eigenlijk hun enige wapen”, zei Teijsse. ,,Op die manier sloegen ze tweemaal toe.”

Eerst ging de bal na hands van Gerard Aafjes op de stip en even later werd de 2-2 van randje zestien binnengeschoten. Quick Boys herstelde echter vlot de verhoudingen. Andrew Dias D’Ullois, de maker van 2-2, moest met rood inrukken na een harde charge op Yuri Guijt. Direct kreeg Heinenoord een tweede tik te verwerken, met de 2-3 van Teijsse.

Bosschaart

,,Ik zag dat Bosschaart nog aan het ouwehoeren was met de scheidsrechter en had even oogcontact met Delano A Cohen”, legt Teijsse uit. ,,Hij zette mij vervolgens 1 op 1 met de keeper en in tweede instantie kon ik afronden. Het was jammer dat we in de slotfase niet uitliepen naar 2-6 of 2-7. De kansen daarvoor waren aanwezig, maar we speelden het slecht uit en hadden ook wat pech.”

Teijsse kon terugkijken op een prima wedstrijd en was van grote waarde. Hij tilde zijn seizoenstotaal naar drie. ,,Vorige week tegen Jodan Boys speelde ik ongelukkig, maar vandaag ging het heerlijk. Ik kon de balletjes lekker wegleggen en was sterk in de duels.” Over het teamoptreden was Teijsse (iets) minder te spreken. ,,De eerste helft was heel goed, maar de tweede helft onvoldoende.”

Niettemin dicht Teijsse Quick Boys grote potentie toe. ,,We spelen goed, verzorgd voetbal en als team staan we heel goed. Al in de voorbereiding zag het er goed uit. Ik heb alle vertrouwen in een mooi seizoen. Natuurlijk had ik dat vorig jaar ook, maar het staat tactisch gewoon erg goed. Iedereen weet wat van hem wordt verlangd.”

Heinenoord – Quick Boys 2-3 (0-2). 11. Steemers 0-1, 31. Teijsse 0-2, 50. Hensen 1-2 (strafschop), 57. Dias D’Ullois 2-2, 62. Teijsse 2-3

Rode kaart: 61. Dias D’Ullois

Quick Boys: De Zwart, Hoek, Bentem, A Cohen, Ravensbergen, Aafjes, Van der Plas (84. Driebergen), Guijt, Steemers, Teijsse, Sahadewsing (80. El Ousrouti)

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Hans van Duijn

Mediapartner RTV Katwijk in gesprek met Quick Boys-trainer Jan Zoutman

Gebruik je de app? Klik dan hier.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2