Opvallend is het wel. De twee spelers die het laatst aansloten op de Kooltuin hebben als eerst hun contract(en) verlengd. Na Jaap van Duijn, die vlak voor de transferdeadline tekende bij Rijnvogels en inmiddels al bijtekende, heeft nu ook Ricardo de Vlugt toegezegd in het rood-wit te blijven spelen. Het wordt zijn eerste volledige seizoen bij Rijnvogels. 

De Vlugt is een kind van Haaglandia. Als jeugdspeler en als senior verdedigde hij in totaal zestien jaar de kleuren van de club die inmiddels ter ziele is gegaan. ,,Drie maanden geleden kwam ik van het failliete Haaglandia naar Rijnvogels’’, vertelt hij. ,,Ik was in eerste instantie gehaald voor de breedte, maar heb nu mijn plaatsje in de basis wel veroverd. Daar zag het drie maanden geleden niet naar uit, maar Rijnvogels is uiteindelijk een prima keuze geweest.’’

,,Het ging allemaal soepel en we waren er zo met elkaar uit.”

Voor de buitenwacht oogde het als een vlekkeloze aanpassing, maar helemaal vanzelf ging De Vlugts integratie in Katwijk niet, bekent hij. ,,Ik moest wennen aan de trainer Hein van Heek. Er stond voor mij in een keer iemand anders voor de groep. Maar die overgang ging uiteindelijk soepel. Hein heeft veel verstand van het spelletje. Ik heb uiteindelijk mijn plek op het middenveld gevonden en het gaat goed. Dus ik ben tevreden.’’

,,Het ging allemaal soepel en we waren er zo met elkaar uit’’, weet De Vlugt te vertellen over de contractonderhandelingen. ,,Ik heb het naar mijn zin bij Rijnvogels. Dus ik hoop volgend jaar weer te verlengen.’’ Dat hoopt hij te doen bij een club die dan nog steeds in de Derde Divisie speelt. ,,Handhaven is ons doel. Volgend seizoen willen we verder kijken en voor een top vier-positie gaan’’, spreekt hij ambitieus.

Broodnodige punten
Die handhaving moet komende zaterdag verder gestalte krijgen. Jong FC Volendam brengt dan een bezoek aan de Kooltuin. De subtop is even dichtbij als de degradatiezone. Met ongetwijfeld Van Vlugt in de basis moeten de broodnodige punten worden gehaald.

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)