FC Lisse is slecht begonnen aan de competitie in de Tweede Divisie. De debutant verloor met 3-0 van FC Lienden. Na een aftastende fase nam de ploeg van Hans Kraay jr. de regie over. Het elftal uit de Betuwe kwam op voorsprong na een kwartier spelen door Danny van den Meiracker. Dat was de eerste opdoffer voor FC Lisse. De tweede klap werd vlak na rust uitgedeeld door scheidsrechter Sam Dröge, die Lienden een penalty schonk net na de rust. Die dreun kwam Lisse niet meer te boven.

Trainer Robbert de Ruiter kon na afloop dan ook moeilijk tevreden zijn, alhoewel zijn ploeg in de openingsfase nog best van zich afbeet. ,,We begonnen goed het eerste kwartier van de wedstrijd, met een goede Martin van Eeuwijk. Alleen voor de goal zijn we de gehele wedstrijd  niet scherp genoeg geweest.”

Beker
,,Prompt scoorde Lienden wel de 1-0. Of het vandaag leuk was voor de neutrale toeschouwer betwijfel ik. Een leuke wedstrijd is als er veel goals vallen. Je kunt niet ontkennen dat Lienden een goede ploeg heeft. Zij waren zeer effectief en wij niet. De uitslag vind ik wat aan de geflatteerde kant, vooral ook door de makkelijk gegeven penalty.”

‘Beiden zijn blessuregevoelig en begonnen dus op de bank.’

Aan de andere kant was topspits Van den Meiracker dik tevreden: ,,Een verdiende overwinning voor ons vind ik. Het was vandaag belangrijk om de drie punten binnen te halen na de nederlaag tegen HHC Hardenberg in de beker. We hebben onze coach niet teleurgesteld.”

De Ruiter begon de wedstrijd in Lienden zonder Koen Fokkema en Thierry Monteny. Beide flankspelers hadden een zware avondwedstrijd tegen Excelsior Maassluis voor de KNVB-beker. In de benen. Beiden zijn blessuregevoelig en startten dus op de bank.

Rowdy van der Putten zit in de mangel bij drie Liendenaren

Dat was niet het enige verschil met de midweekse wedstrijd. Zo stond Kevin van der Zwet in de basis voor de geblesseerde Robert van Boxel en debuteerde gelijk ook de nieuw aangetrokken Randy Ababio. Voorin stond het koppel Rowdy van der Putten en Bas Buimer die hun acties op niets zagen uitlopen ondanks verwoede pogingen.

Alles was mogelijk voor de Lissenaren om de magere 1-0 achterstand recht te trekken in de tweede helft. Dat werd echter al snel de kop in gedrukt door een vrij makkelijk gegeven penalty. Milad Intezar werd in de ogen van de arbitrage onreglementair gestuit. Aanvoerder Rik Vermeulen ging een felle discussie aan met de leidsman, zonder succes.

,,Discutabele penalty, ja of nee, daar koop je niets voor. Je moet dan iets terug doen.”

Jewad Bellahsan struikelde licht over zijn eigen benen aan de zijkant van het doel. Opgeteld met een licht duwtje besloot de arbiter tot het geven van een strafschop. Van den Meiracker had vervolgens geen probleem om de 2-0 en zijn tweede treffer achter Wesley Storm te schieten.

Strafschop
,,Dat was de doodsteek voor ons vlak na de rust”, redeneerde FC Lisse-coach Robert de Ruiter na afloop van de nederlaag. ,,Discutabele penalty, ja of nee, daar koop je niets voor. Je moet dan iets terug doen. Dat hebben we ook geprobeerd de tweede helft. Ik heb Lienden een stuk minder op onze helft gezien dan in het eerste bedrijf.”

,,Als je met 2-0 voorstaat, is dat een stuk makkelijker voetballen. Dat zij nog 3-0 maken is een logisch gevolg van de door ons weggegeven ruimte en hun effectiviteit.”

FC Lienden-FC Lisse 3-0 (1-0) 15. Van den Meiracker 1-0, 47. Van den Meiracker (pen) 2-0, 70. Intezar 3-0

FC Lisse: Storm, Buijs, Valk, (37. De Goede), Van der Zwet, Ababio, Hagary, (70. Monteny), Vermeulen, Rauws, Van Eeuwijk, (67.Fokkema), Van der Putten, Buimer

Foto’s: Hubert Habers