Zonder leiding is elk elftal stuurloos. Die komt natuurlijk vanuit het veld, maar zeker ook van daarbuiten. Met de verkiezing van de beste trainer is een einde gekomen aan onze Elftal van het Jaar-verkiezing. Die had voor- en medestanders, waarvoor wij alle begrip hebben. De kritiek die er was, nemen wij natuurlijk ter harte; volgend seizoen gaan we, als we al een elftal gaan selecteren, een andere vorm kiezen. Overigens hebben we nog wel mooie plannen met het huidige Elftal van het Jaar in petto. Daarover binnenkort meer.

Dan de uitslag. De derde plek wordt ingenomen door de trainer, die waarschijnlijk het eerste kampioenschap binnen gaat halen. Het moet namelijk wel heel raar lopen, wil Hein van Heek met FC Rijnvogels niet kampioen worden. Van Heek verlengde zijn contract en staat volgend seizoen, waarschijnlijk in de Hoofdklasse, voor het derde jaar voor de groep. Hij kreeg 99 stemmen.

Op plek twee vinden we de coach die misschien wel de verrassendste prestaties levert. Na enkele moeizame seizoenen in het rechterrijtje is VVSB onder Wilfred van Leeuwen getransformeerd tot een topploeg. De Noordwijkerhouters staat momenteel tweede in de zondagse Topklasse, een prestatie van formaat. Van Leeuwen kreeg 141 stemmen, dertien procent van het totaal.

Dat brengt ons bij de nummer een. Met grote afstand (365 stemmen) wist Ted Verdonkschot de eerste plek in de wacht te slepen. Verdonkschot is, zeker na afgelopen zaterdag, nog volop in de race voor het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Onder zijn leiding zijn de Katwijkers weer helemaal opgebloeid en leeft het voetbal weer van oudsher op Nieuw Zuid. Morgen volgt een uitgebreide reactie van de trainer.

uitslag trainer

POPULAIRE BERICHTEN