Met liefst drie afgewerkte derby’s ligt er weer een prachtig voetbalweekend achter ons. Dat betekent dat het weer tijd is om de balans van de Toto op te maken. Kunnen we, na een weekje afwezigheid, iemand blij maken met een gratis diner voor twee bij De Vergulde Vos in Rijpwetering? 

Doordat het lang 0-1 bleef, was het treffen tussen FC Rijnvogels en Quick Boys lange tijd spannend. Vooral, omdat de marge slechts één doelpunt was. De partij die het meeste recht op de winst had, was toch de lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B. De Kooltuinstrijders konden in aanvallend opzicht de ploeg van Jan Zoutman weinig pijn doen. Quick Boys ging er met de winst vandoor: 0-2.

Kampioenschap, degradatie
Het in de gevarenzone verkerende FC Lisse ging onderuit tegen koploper Katwijk. Bij deze derby bleef de teller steken op slechts één treffer. Lisse-doelman Mark de Vries, volgend seizoen spelend voor Katwijk, behoedde zijn ploeg voor meer pijn. Inmiddels heeft de formatie van Dick Schreuder zich als eerste geplaatst voor de nieuwe Tweede Divisie. Lisse moet oppassen voor directe degradatie.

Wat FC Den Bosch in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi overkwam, gebeurde VVSB zondag tegen AFC. De Noordwijkerhouters stonden ruim een kwartier voor tijd op een 2-1 voorsprong, maar in een tijdsbestek van nog geen vijf minuten sloeg AFC zijn slag met twee snelle goals. Een zure nederlaag voor VVSB. Het verschil op de ranglijst tussen de paars-gelen (4) en de nummer acht is maar drie punten. Ongemeen spannend dus!

UITSLAG13

De juiste voorspelling was:
2 – 1 – 1 – 2 – 1 – 1

Dan zijn we nu aangekomen bij de vraag der vragen. Is de Toto gevallen? Voor sommige van jullie bleek het invullen een makkie. Peter Gillebaart, Hillegom-speler Nick van Staveren (alweer) en Guillaume Fleurs voorspelden de Toto helemaal goed. Je voelt hem al aankomen. Onze notaris kwam weer even langs om de winnaar uit een bak met lootjes te trekken. Op het getrokken lootje stond de naam van Peter Gillebaart. Gefeliciteerd! Jij gaat uiteten bij De Vergulde Vos!

logo-verguldevosDe Vergulde Vos is niet zomaar een (eet)café. want huist in een monumentaal pand met een rijke geschiedenis. En dat proef je in alles. Als je de warme loge binnenstapt, zou je niet vermoeden dat er in vroegere tijden criminelen in en uit liepen. Niet om gezellig een biertje te drinken of een hapje te eten, maar om berecht en opgesloten te worden door de lokale autoriteiten. De Vergulde Vos was in de beginjaren van zijn bestaan namelijk een rechtbank annex gevangenis. Maar daar is niets meer van te zien. De Vergulde Vos serveert veel meer dan water en brood en biedt u heerlijke lunch- en dinerkaarten. Een eetcafé van alle tijden en voor ieder moment.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)