Wat is jullie het meeste bijgebleven van dit weekend? De afgeketste transfer van Sefa Kurt? De nederlaag van VVSB tegen IJsselmeervogels? Een eerlijke maar harde Erwin van der Nagel over Valken ’68? Er is genoeg gebeurd dit weekend, zoveel dat je bijna zou vergeten dat er bij Katwijk een discutabele goal werd goedgekeurd en Foreholte bij Altior in de absolute slotfase op 0-1 dacht te komen. Juist die twee gebeurtenissen bleken heel erg belangrijk voor onze TOTO deze week.

Driekwart van de inzendingen dachten dat Katwijk wel zou winnen bij Kozakken Boys. Zo’n gekke gedachte was dat niet voor het afgelopen weekend. Katwijk stond derde, Kozakken Boys elfde. Twee identieke en goed indraaiende vrije trappen werden de Katwijkers helaas fataal.

Vooral aan de eerste vrije trap hing een vreemd luchtje. Daar leek Sanny Monteiro buitenspel te staan bij z’n kopbal. De grensrechter stak z’n vlag ook omhoog, maar de scheidsrechter oordeelde dat het doelpunt geldig was. Volgens de leidsman was het een eigen goal en kon het simpelweg geen buitenspel zijn. De beelden lieten iets anders zien.

Muurtje
In Langeraar leek Foreholte in de 90ste minuut op 0-1 te komen door een vrije trap die door debutant Davy de Haas werd binnengeschoten. Helaas voor hem had scheidsrechter Louis Wagner al gefloten voor het te vroeg inlopen van de muur van Altior. Geen goal.

Niet alleen balen voor Foreholte, maar ook voor Richard Muilwijk. De Zilker had de TOTO vorig jaar al twee keer geraden en zat er deze week weer dichtbij. Laten we het zo stellen: als de muur in Langeraar bij Altior – Foreholte op z’n plekje was blijven staan, dan had Muilwijk er weer vandoor gegaan met de hoofdprijs.

Dat gebeurde echter niet. Wat betekent dat? Dat we komende woensdag een nieuw rijtje voor jullie hebben. We zijn weer een weekje verder en dus gaan we van vijf naar vier wedstrijden. Blijf onze website in de gaten houden. Woensdag volgt er een nieuwe TOTO.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA