Buiten de Topklasse was het vizier in de Bollenstreek dit weekeinde vooral gericht op Kagia. In een rechtstreeks duel lieten de Lisserbroekers het na de titel in de derde klasse A naar zich toe te trekken. SEV lag met met het hoofd op het hakblok bij een 2-1 achterstand en na 2 rode kaarten. Een late gelijkmaker zorgt er echter voor dat er een beslissingsdriekamp komt. Ook concurrent DWO voegde zich met een overwinning bij Koudekerk bij beide koplopers.

Quick Boys gaat na een doelpuntloos gelijkspel tegen niet bepaald swingend de nacompetitie in. Rijnvogels en Valken ’68 werkten hun feestwedstrijden met goed resultaat af.

Quick Boys – Huizen 0 – 0
Quick Boys gaat na het doelpuntloze gelijkspel tegen Huizen niet overtuigend de nacompetitie in. De ploeg van Verdonkschot had op een guur Nieuw Zuid wel de betere kansen maar groots was het allemaal bepaald niet. Veel tijd was er daarom wel voor het afscheid van Derek van der Plas. Na 14 seizoenen trouwe dienst houdt hij er mee op na dit seizoen.

Quick Boys: V.d. Does, Almeida, Breinburg, Ruijter, Derlagen, Hoek (c), D. v.d. Plas (77. Bekooij), Den Haan, Zwarthoed, Ketting (71. De Vries), J. v.d. Plas

Zwaluwen ’30 – FC Rijnvogels 1 – 2
Samen met Swift was Zwaluwen ’30 de equipe die Rijnvogels in haar succesjaar enigszins in het zicht kon houden. Om nog maar eens te onderstrepen hoe zeer Rijnvogels de terechte kampioen van de eerste klasse B is, werd in Hoorn met 1-2 gewonnen bij de nummer drie van de uiteindelijke ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 Robbert van Delft, 0-2 Pieter van den Breggen,  1-2 Jaap Molenaar

Valken ’68 – Naaldwijk 3 – 2 

Ook in de laatste wedstrijd trok  Valken ’68 haar strijdplan van de laatste weken uit de kast. Voor rust onder de maat en ruim op achterstand, na de rust het gas open om vervolgens de overwinning binnen te slepen. Tegen Naaldwijk gaf Mark Kabelaar de comeback van deze week gestalte waarna Sven Boonstoppel een kwartier voor tijd de winnende treffer voor z’n rekening nam.

Scoreverloop: 26. Van den Berg 0-1, 40. Van den Bos 0-2, 58. Kabelaar 1-2, 63. Kabelaar 2-2, 78,. Boonstoppel 3-2.

VV Kagia – SEV 2 – 2
Bij VV Kagia kon de vlag (nog) niet in top na het gelijke spel tegen SEV. Een late voorsprong via Ben van der Lans kon tegen 9 Leidschendammers niet over de streep worden getrokken. Een kampioenscompetitie met SEV en DWO moet de komende weken zodoende uitsluitsel gaan geven. Een uitgebreid verslag van deze thriller volgt later.

POPULAIRE BERICHTEN