Een zeer vermakelijk weekend met twee derby’s die alle kanten op konden gaan. Uiteindelijk deed Noordwijk onderin de beste zaken door op de Roodemolen met 3-2 te zegevieren over Ter Leede. Katwijk hield op de Krom een punt over aan de wedstrijd tegen Lisse: 3-3. Rijnsburgse Boys pakte in en tegen Scheveningen een puntje: 0-0.

Scheveningen – Rijnsburgse Boys 0 – 0

De Uien hebben in een matige wedstrijd genoegen moeten nemen met een punt. Een weinig verheffend eerste bedrijf werd afgesloten zonder doelpunten. In de tweede helft kwamen er kansen over en weer, maar geen van beide ploegen leek echt voor de winst te spelen. De grootste kans aan de kant van Rijnsburg was voor Raily Ignacio, maar ook de spits was, net zoals zijn teamgenoten, niet in zijn beste vorm.

Rijnsburgse Boys

Van der Burg, Westmaas, Olenski (81. Van Eeuwijk), Breinburg, Hessing (81. Winter), Strooker, Sardar, Winter, Van den Boogaart, Ignacio, Martina.

VV Katwijk – FC Lisse 3 – 3

Katwijk heeft aan de Krom verzuimd om de derde overwinning op rij te boeken. Een 2-0 ruststand was niet genoeg voor de zege. Een onmachtig Lisse was in de eerste helft niet in staat tegengas te geven aan een opgebloeid Katwijk. Na twee minuten zette Danny Guijt op aangeven van Jeffrey Jongeneelen de Katwijkse voorsprong op het scorebord. In de blessuretijd van de eerste helft was het Romano de Jonge die de score verdubbelde. Direct na rust kopte aanvoerder Tom Zoontjes uit een corner de aansluitingstreffer binnen. Koen Fokkema bracht Lisse even later langszij: 2-2. Micheal Owel verzuimde de thuisclub uit een voorzet van Guijt op 3-2 te brengen. Atam Koroglu hield aan de andere kant Fokkema van scoren af. Donny van Oijen bracht het knock-out geslagen Katwijk uit het niets weer aan de leiding. Zoontjes lukte het in de slotfase niet zijn tweede treffer van de middag te maken. In extremis lukte dit invaller Pauw, op aangeven van Dennis Greuter, wel: 3-3.

Scoreverloop

2. Guijt, 1 – 0, 45. De Jonge 2 – 0, 47. Zoontjes 1 – 2, 54. Fokkema 2 – 2, 75. Van Oijen 3 – 2, 87. Pauw 3 – 3.

VV Katwijk

Koroglu, Tavilla (73. Gootjes), Van Dam, Owel, Krolis (82. Hensen), Jansen, Susan, Van Oijen, Jongeneelen, De Jonge, Guijt.

FC Lisse

De Vries, Buijs, Weijers, Zoontjes, Supusepa (61. Morsen), Broekhuizen, Van Heulen, Greuter, Dedel (71. Vermeulen), Jongebloet, Fokkema.

Ter Leede – VV Noordwijk 2 – 3

Ter Leede kan zich op gaan maken voor de Hoofdklasse, terwijl Noordwijk op weg is om zich rechtstreeks te handhaven in de Topklasse. De formatie van Robbert de Ruiter was de gelukkigste in een zeer vermakelijke derby aan de Roodemolen. Een zeer levendige eerste helft leverde een gelijke stand op. Noordwijk pakte via Stefano Goncalves gelijk het initiatief. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten want Mike Dam schoot beide ploegen vlot daarna weer naast elkaar. De thuisploeg werd vervolgens sterker, maar het was Faouzi die Noordwijk tegen de verhouding in op 2-1 zette. Mitchel Kappenberg zorgde twee minuten later met zijn specialiteit van het huis (vrije trap) er weer voor dat de teams met 2-2 de rust in gingen. Na de rust een wankelend Noordwijk, maar ook met het inbrengen van Yordi Teijsse lukte het de Sassenheimers niet om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen en de zo broodnodige drie punten te pakken. Invaller Splinter bezegelde koud in het veld het lot van Ter Leede door de winnende treffer te produceren: 2-3.

4. Goncalves 0 – 1, 12. Dam 1 – 1, 35. Faouzi 1 – 2, 37. Kappenberg 2 – 2, 89. Splinter 2 – 3.