Valken ’68 speelde briljant. De superlatieven waren niet uit de lucht te slaan. Was het de steekpass van Mark van der Plas, de briljante 2-0 van Robbert van Delft of de koelbloedige redding van Erwin van der Nagel? Enfin! Van Sportclub Monster werd geen spaan heel gehouden: 3-0.

Na de wedstrijd werd Van Delft uitgeroepen tot man of the match. Een eretitel die tien andere mannen  in een geel shirt op het veld ook hadden kunnen krijgen. Van Delft vond dat zelf ook; ,,Alles liep vandaag, de trainer zei het ook in de kleedkamer. Jammer dat de winterstop nu komt.”

Dominantie
Valken maakte van Monster een speelbal. Sven Boonstoppel was met een assist en een doelpunt op zijn oude niveau. Dit gold ook voor Van Delft. Zijn eerste doelpunt was een Puskas-award waard. Met een subtiele voetbeweging verschalkte hij met een lob de keeper en een verdediger. Zijn afronding was beheerst en eenvoudig. De 2-0 die hier uit voortkwam was te mager. Valken domineerde.

                                   Stijlvolle houding van middenvelder Matthijs de Mooij

Van Delft was content met het vertoonde spel, maar plaatste een kanttekening; ,,Dat de uitslag niet groter is uitgevallen, moeten we vooral onszelf aanrekenen. We hadden gemakkelijk met een nulletje zes of zeven van het veld kunnen aflopen.” Van Delft roemt vooral de achterste linie. ,,Als je ziet hoe ze alles dichtlopen en riskante situaties oplossen. Grote klasse. En als ze worden gepasseerd, dan heb je altijd Erwin van der Nagel nog. Op het veld geniet je daar wel van.”

Met bovenstaande beantwoordde Van Delft dé vraag van de middag. Waarom liet Valken een monsterscore achterwege? Alle ingrediënten lagen klaar. Alleen het hoofdgerecht moest nog geserveerd worden.” Trainer Arie van Duijn kon zich hierin vinden. ,,Het enige dat ik tegen de jongens heb gezegd is dat ze hebben verzuimd om een hoge score neer te zetten. Dit had makkelijk gekund.”

                                  Grote vreugde bij Valken ’68 na een doelpunt van Robbert van Delft

Van Duijn ging verder. ,,Ik ben natuurlijk blij met het resultaat: 3-0 daar teken je voor.” Koploper Te Werve verloor waardoor Valken weer meedoet om het kampioenschap. De achterstand op de koppositie bedraagt nog maar drie punten. Maar van deze prestigieuze woorden willen ze in Valkenburg niets horen. ,,We gaan voor de tweede periode, daarna zien we wel.”

Valken ’68 – SC Monster  3-0 (2-0). 30. Boonstoppel 1-0, 38. Van Delft 2-0, 60. Van Delft 3-0

Valken ’68: Van der Nagel, Van Duijn, Van der Plas, Haasnoot, De Best (70. Boere), De Ridder (79. Redel), De Mooy, Van Rijn (86. De Mooy), Boonstoppel, Van der Bent, Van Delft

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude