‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, werd vorig jaar het lijflied van SJC, toen de club promoveerde naar de Hoofdklasse. Die titel slaat dit weekend op één iemand in het bijzonder bij de Noordwijkse club: Rick van Dijk. De aanvallende middenvelder sliep dit weekend voor het eerst in zijn nieuwe appartement om een dag later met een hattrick zijn ploeg naar een 1-4 overwinning te helpen tegen Hoogland.

,,Die nacht heeft me goed gedaan”, lacht de net verhuisde Van Dijk. ,,Echt, deze glimlach gaat voorlopig niet van mijn gezicht.” Hoewel de 1-4 eindstand doet vermoeden dat SJC een ‘walk in the park‘ had tegen de ploeg uit de provincie Utrecht, was dat in werkelijkheid wel anders. SJC kwam vroeg op voorsprong via Van Dijk, maar daarna was het de thuisploeg dat het spel voornamelijk dicteerde volgens de maker van de hattrick.

Van voren af aan
,,Het is een lastig potje geweest”, bekende de Lisser in Noordwijkse dienst. ,,Zij hadden twee goede en technische middenvelders die steeds de vrije man wisten te vinden. Daarnaast werden we tot onze eigen zestien vol onder druk gezet. Als we zelf de bal achterin hadden veroverd gaven we een diepe bal en waren we ‘m zo weer kwijt. Dan kan je weer helemaal opnieuw gaan beginnen. We mochten blij zijn dat we in de eerste helft met 0-1 gingen rusten. In de tweede helft hebben we wat dingen omgezet, die spelverdelers kwamen minder aan de bal en toen ging het beter.”

In die tweede helft voerde Van Dijk nog met twee goals de score op en ook Sten Goosen deed een duit in het zakje. ,,Mijn eerste hattrick bij de senioren! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder drie goals heb gemaakt in één wedstrijd”, lacht de 26-jarige voetballer. De 0-3 van de voet van Van Dijk was nog een fraai exemplaar ook. ,,Ik kwam vanaf de middenlijn met een loopactie en er was veel ruimte in het centrum. Martijn Walter stuurde me diep. De keeper kwam uit en die verschalkte ik met een lob.”

dsc01512-bewerkt Sten Goosen had een aandeel in het kwartet aan goals voor de Noordwijkers met de 0-2

Het middenveld van SJC had overigens een iets andere bezetting dan normaal bij de Noordwijkers. Timo Ruigrok kon niet meedoen vanwege een blessure. Mike Verhoek nam zijn plaats in. Zo stond de boomlange verdediger als verdedigende middenvelder opgesteld. Verhoek mocht in ieder geval weer in de basis beginnen, nadat hij zijn plekje voorlopig even was verloren aan Juriaan van Duyn.

,,Het is een signaal naar iedereen toe. Als je het goed doet en het elftal staat goed, dan blijf je er in staan.”

,,Mike was eerder dit seizoen ziek en Juriaan heeft hem toen prima vervangen”, legt Van Dijk de situatie uit. ,,Onze trainer is dan wel zo dat hij Juriaan laat staan. Zelfs ten faveure van onze aanvoerder. Maar dat is ook wel een signaal naar iedereen toe. Als je het goed doet en het elftal staat goed, dan blijf je er in staan.”

Ranglijst
Met de overwinning op Hoogland staat de promovendus op een knappe vijfde plaats met zestien punten uit negen wedstrijden. Van Dijk: ,,Het staat dichtbij elkaar bovenin. Koploper Woezik heeft maar twee punten meer. Maar deze wedstrijd is exemplarisch voor de competitie. Hoogland had zomaar thuis kunnen winnen. Maar als wij iedere week honderd procent geven, dan kunnen we ver komen. Niemand speelt ons van de mat, maar omgekeerd geldt hetzelfde. Dat doen wij ook niet bij de tegenstander. Het heeft ons even tegen gezeten met drie nederlagen op rij. Nu zit het weer even mee.”

Hoogland – SJC 1-4 (0-1) 7. Van Dijk 0-1, 49. Goosen 0-2, 65. Van Dijk 0-3, 70. Van Logtestijn (pen.) 1-3, 90+3. Van Dijk 1-4

SJC: Schelvis, Sloos, Verweij, Van Duyn, Bosma, Verhoek, Van Heijningen (71. Brinkman), Van Dijk, Steenvoorden (66. Al Tamimy), Goosen, Walter

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)