Een gouden wissel. Wekelijks is deze term wel ergens terug te vinden in de sportverslagen. Daarbij komt vaak alle lof terecht bij de trainer die het betreffende goudhaantje binnen de lijnen bracht. Noordwijk-trainer Dogan Corneille overtrof zich in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Deltasport (2-1) in het drievoudige. Zijn drie wissels waren allen direct betrokken bij beide doelpunten.

Puntenverlies lag voor de voormalig koploper op de loer na de late gelijkmaker van Deltasport in de 88e minuut. De rake kopbal van Reza Ngarigota sloeg in als een bom bij de thuisploeg die na 76 minuten eindelijk op een 1-0 voorsprong was gekomen. Die treffer kon volledig  op het conto van de drie roodwitte invallers worden geschreven. Sander Bosma leverde vanaf de linkerkant de voorzet af, waarna het leer via Emiel Wendt en Deltasport-goalie Cheuk A Lam voor de voeten van Jaap van Duijn belandde (1-0).

nwdtsp300116-00007               Noordwijkers Guy Smith (r.) en Brayen Bröcker (l.) hebben beiden het vizier op de bal

,,Daarmee hadden we eindelijk wat we wilden en naarmate de tijd na de 1-0  verstreek, dachten we opgelucht adem te kunnen halen. Die gelijkmaker was echt een mokerslag. Dat zag je op het veld, maar óók ik had er eigenlijk geen vertrouwen meer in”, bekende Corneille. ,,We raapten in blessuretijd de scherven bij elkaar en deden het goed door te blijven combineren en niet opportunistisch te werk te gaan. Dat kunstje hebben we dit seizoen al vaker in de slotfase geflikt en weer met succes.”

De 2-1 in de 96e (!) minuut deed na afloop wel de nodige stof opwaaien. Heel Deltasport klaagde steen en been over de zes minuten extra tijd die arbiter Bijl toevoegde, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat drie of vier minuten meer op zijn plaats waren geweest. In het roodwitte kamp maalde uiteraard niemand om dat feit. De luid bejubelde 2-1 van Emiel Wendt, op aangeven van Van Duijn, zorgde ervoor dat Noordwijk in het spoor bleef van Quick Boys.

,,Zeker na de domper van vorige week bij Sportlust ’46 was hernieuwd puntenverlies heel hard aangekomen”, bekende Corneille. ,,Over de gehele wedstrijd vind ik dat we verdiend hebben gewonnen, maar het was nu echt een dubbeltje op zijn kant. Deltasport is gewoon een goed voetballende ploeg, die het ons knap lastig heeft gemaakt. Zelfs na de 1-1 gingen ze op zoek naar meer en dat valt te prijzen.”

nwdtsp300116-00058                       Tevredenheid bij Sander Bosma, Jaap van Duijn en Raymond Manuputty

Vroeg druk zettend maakte de Vlaardingse formatie het de thuisploeg ook in de eerste helft knap lastig. Veel verder dan gevaar bij enkele dode spelmomenten en een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Jeroen Borsboom kwam Noordwijk niet. De thuisploeg mocht zich zelfs gelukkig prijzen dat Deltasport twee goede mogelijkheden onbenut liet. Na de doelwisseling verging het Noordwijk tegen de straffe wind in iets beter. Verdediger Guy Smith raakte met een kopbal de kruising, maar veel verder kwam de thuisploeg niet. Noordwijk had het bij een aantal razendsnel uitgevoerde counters bovendien knap lastig en mocht zich gelukkig prijzen dat het leer niet op de beruchte stip belandde na een forse charge van Martijn le Congé.

Maar uiteindelijk viel de bevrijdende 1-0 alsnog. En Noordwijk liet kansen op meer onbenut. Raymond Manuputty en Ruperto Dorothea sneden via een fantastische dubbele een-twee als een mes door de Deltasport-defensie, maar de inzet trof het zijnet. Jeroen Borsboom raakte even later nog de paal. De 1-1 van Ngarigota leek Noordwijk duur komen te staan, totdat de ‘wisseltruc’ van Corneille zich in de slotseconden alsnog uitbetaalde.

,,We weten dat het na de winterstop tegen elke ploeg moeilijk wordt. Tegenstanders kennen ons en ons spelletje. Ze stellen zich daarop in. Dit keer koos ik ervoor om met Borsboom en James in de spits te beginnen. Ik beschik over vijf aanvallers en een beetje variatie kan soms geen kwaad. De invallers hebben hun voeten laten spreken en dat was niet de eerste keer dit seizoen”, verklaarde Corneille zijn gouden hand.

Noordwijk – Deltasport 2-1 (0-0). 76. Van Duijn 1-0, 88. Ngarigota 1-1, 90+6. Wendt 2-1

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé, Smith, Bröcker (67. Bosma), Gonçalves, Hoogerwaard, Splinter (70. Wendt), Dorothea, James (60. Van Duijn), Borsboom

Foto: Ron van der Linden

Samenvatting: NoordwijkTV


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)