De hysterie en media-aandacht rond VVSB bereikt dezer dagen zijn kookpunt. Het was voor de Noordwijkerhoutse halvefinalist uit de KNVB-Beker aanleiding om een heuse persconferentie te beleggen. En dus waren maandagavond alle schijnwerpers op de Boekhorst gericht, van zowel de landelijke, regionale als lokale media.

,,Welkom, bij de allereerste persconferentie uit het bijna 85-jarige bestaan van VVSB”, sprak vice-voorzitter Tim van der Weiden in zijn welkomstwoordje. ,,We dachten dat alle verhalen wel zo’n beetje verteld waren, maar dat blijkt niet het geval. Dank voor jullie massale komst.”

De belangstelling was groter dan verwacht. Van FOX Sports tot de NOS en van RTL tot Hart van Nederland, allemaal waren ze van de partij. Vladimir Jozic moest na afloop zelfs acte de présence geven in een live-uitzending van RTL.

20160229_183435_resized

In zijn enthousiasme en onervarenheid dacht VVSB dat het goed was om naast Wilfred van Leeuwen vijf spelers te laten aanschuiven: Giovialli Serbony, Stefan Kraaijvanger, Jelmer Vijlbrief, Jozic en Tommy Bekooij. Bij profclubs is het gebruikelijk om hooguit twee personen af te vaardigen. De volle tafel zorgde ervoor dat de aandacht niet bepaald evenredig verdeeld werd.

Zo sneeuwde Bekooij lange tijd onder en dat bleef niet onopgemerkt. ,,Tommy, ik zie dat je er een beetje ongemakkelijk bij zit”, richtte de verslaggeefster van Hart van Nederland zich tot de Leidenaar. Een fractie later werd er een microfoon onder zijn neus geschoven. ,,Zeg het eens”, counterde Bekooij tot hilariteit van alle aanwezigen in de Nop, de kantine van VVSB.

Gekkenhuis
,,Het is mijn eerste seizoen hier en als je dan iedereen hier ziet staan, is dat best even schrikken”, vertelde Bekooij. ,,Het is een totaal gekkenhuis. Ik ontvang van iedereen berichten en als ik even op straat loop, krijg ik meteen de vraag of ik kaarten kan regelen. We gaan er een mooie dag van maken en vooral genieten. Want zo vaak komt dit niet voor.” Maak daar eigenlijk maar (bijna) nooit van. VVSB is na IJsselmeervogels de tweede amateurclub ooit bij de laatste vier.

Linksback Jelmer Vijlbrief werd gevraagd of het bekeravontuur zijn leven beïnvloedt. ,,Na Den Bosch is het een week heel druk geweest en nu ook weer. Op Whatsapp en op Facebook bijvoorbeeld. In Leiderdorp, waar ik vandaan kom, word ik continu aangesproken. Ik krijg zelfs privéberichten van mensen die ik nog nooit gezien of gesproken heb. Er was zelfs een bericht van een oude man die mijn opa gekend schijnt te hebben in de jaren vijftig. Daar kan ik niet zoveel mee.”

Logischerwijs waren de meeste vragen gericht aan Wilfred van Leeuwen. ,,Jullie mogen alles vragen, behalve over het strijdplan”, grijnsde de trainer.

Deelgenoot van emotie
Van Leeuwen benadrukte dat de spelers de massale aandacht moeten ondergaan en er proberen lering uit te trekken. ,,Na de wedstrijd tegen Capelle hebben we geprobeerd de spelers weg te houden van de media en de focus op de competitie te houden. Maar na Den Bosch was dat godsonmogelijk. We hebben er goede afspraken over gemaakt, en tegen de jongens gezegd: sta zoveel mogelijk mensen te woord en probeer iedereen deelgenoot van jouw emotie te maken. Dat is alleen maar goed, ook voor jezelf. Daar leert ook iedereen van. Vandaag doen we het met z’n allen. En dan is het even klaar.”

Vladimir Jozic werd geconfronteerd met een uitspraak van afgelopen weekend. ,,UNA is belangrijker dan Utrecht”, had de VVSB-captain na WKE gezegd. ,,Of die dat echt meende”, vroeg een vragensteller, die in woord en gebaar liet blijken dat antwoord simpelweg niet te kunnen geloven. ,,Na de zomer wordt de Tweede Divisie in het leven geroepen en nu is de makkelijkste weg om te promoveren. De eerste zeven gaan over. Anders moet je volgend seizoen kampioen worden”, aldus Jozic. ,,Dit doel hebben we uitgesproken, met de club, de staf en de spelersgroep, en willen we bereiken.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen