De kans is groot dat Achilles’29 zaterdag de Tweede Divisie hervat tegen FC Lienden met een ‘campingelftal’. De curator die het faillissement van de club uit Groesbeek begeleidt, heeft het contract van alle selectiespelers per direct opgezegd.

Op het twitteraccount maakt Achilles ’29 wel ‘gewoon’ melding van de wedstrijd van komend weekend. Onduidelijk is wie de club opstelt tegen de mannen van Hans Kraaij Jr. ,,We hebben vijfhonderd voetballende leden”, aldus bestuurslid Elrie Bakker-Derks tegenover tweededivisie.nl. 

Hoe eerlijk dat allemaal is en wat dat voor gevolgen voor de competitie en de Bollenstreekclubs in de Tweede Divisie heeft, is nog onduidelijk. Vanaf volgende week speelt Achilles al wel achtereenvolgend tegen VVSB, VV Katwijk en FC Lisse.

Update 11 januari, 16:30: 

De KNVB heeft in een brief aan de competitiegenoten van Achilles’29 laten weten dat het voorlopig niet veel kan veranderen aan de situatie. Zowel Jong-Achilles (Hoofdklasse) als de hoofdmacht (Tweede Divisie) kunnen vooralsnog in de competitie actief blijven, omdat de BV Achilles’29 failliet verklaard is, maar de vereniging de licentiehouder is voor de competities.

Ondertussen is ook hoofdtrainer Eric Meijers vandaag opgestapt bij de ploeg uit Groesbeek.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC