Met een graad of 20 Celsius was Valencia gisterenmiddag het heerlijke decor voor de oefenwedstrijd van vv Noordwijk. De tegenstander was er een van formaat: Topklasser Spakenburg, de huidige nummer drie op de ranglijst.

Noordwijk maakt er geen geheim van terug te willen naar de Topklasse en kruiste dit seizoen al een aantal maal de degens met een club van het hoogste amateurniveau. In de Districtsbeker werden onder andere Barendrecht, na strafschoppen, en Excelsior Maasluis verslagen.

Tegen Spakenburg kwam de formatie van Dogan Corneille op achterstand door een kopbal van Lanting, maar nog voor rust maakte Maurits Splinter gelijk. 1-1 was dus ook de stand halverwege. Na de onderbreking mocht Noordwijk nog even hopen het volle pond na een treffer van Borsboom in de 65e minuut. Uiteindelijk kwam Spakenburg door een goal van Nick Tol vrijwel direct weer langszij.