„Ik ben nog niet in mijn beste vorm’’, is Justin Valk duidelijk. De verdediger van VVSB is eigenlijk net als zijn ploeg, nog zoekende naar zijn beste spel. Al wonnen de Noordwijkerhouters hun laatste wedstrijd wél tegen Excelsior’31, alleen speelde Valk toen niet mee. Aanstaande zaterdag neemt de 28-jarige voetballer het op tegen zijn oude club: FC Lisse. De ploeg waar hij in totaal zeven seizoenen voor speelde tot en met dit seizoen.

Hallo Justin! Waarom is het nog niet gelukt om het ware gezicht van VVSB te tonen?
„We hebben veel nieuwe gasten en iedereen moet nog wennen aan elkaar. Dat komt in bepaalde spelsituaties heel erg naar voren, maar dat is ook logisch. We werken er hard aan om dat zo snel mogelijk te veranderen, maar ik ben ervan overtuigd dat we straks meer punten gaan pakken, want we hebben echt goede spelers in ons team. Daarnaast heeft het ook niet meegeholpen dat onze voorbereiding zo rommelig is geweest, want we hebben bijvoorbeeld twee oefenwedstrijden niet kunnen spelen.”

En bij jezelf? Hoezo lukt het nog niet om de beste kant van Valk te laten zien?
„Dat ligt eigenlijk aan meerdere factoren. Ten eerste draait het team natuurlijk nog niet fantastisch. Daarnaast heb ik door een blessure bij Richelo Fecunda de hele voorbereiding als rechtsback gespeeld en ook de eerste twee competitiewedstrijden stond ik op die positie. Maar ik ben heel eerlijk, dat is gewoon niet mijn favoriete plek. Ik ben echt een centrale verdediger.’’

Nu is Fecunda weer terug en jij stond er in de laatste wedstrijd tegen Excelsior’31 direct naast. Ziet de trainer jou ook als een rechtsback of juist als centrale verdediger?
„Ik heb een gesprek met Eric (Meijers, red.) gehad en daarin heb ik aangegeven dat het voor mijn gevoel ook niet lekker ging als rechtsback en ik me fijner voel als ik centraal achterin sta. Maar als de trainer mij nodig heeft op de rechtsbackpositie dan zal ik altijd 200 procent geven voor het team.’’

Heeft het er ook mee te maken dat jullie in een 5-3-2 systeem spelen en jij daardoor soms als een verkapte rechtsbuiten komt te spelen?
„Dat ligt me inderdaad minder. Ik heb ook echt nog niet mijn niveau gehaald, want ik kan veel beter. De trainer heeft ervoor gekozen om weer terug te vallen op dat systeem, omdat de jongens van vorig jaar toch bepaalde automatismes gewend zijn waar ze nu weer op terug kunnen vallen, dus het is logisch dat hij daarvoor heeft gekozen.’’

Jullie nemen het zaterdag op tegen FC Lisse. Hoe denk je dat je ontvangst gaat zijn bij de club?
„Ik heb eigenlijk geen idee. Ik ken natuurlijk iedereen en zal veel bekende gezichten zien. Ik weet natuurlijk niet hoe het gaat zijn, maar ik hoop dat het leuk wordt en dat ik uiteindelijk met drie punten op zak Ter Specke verlaat.’’

Spreek je nog veel mensen van FC Lisse?
„Ja, redelijk veel. Vooral met Lars Rauws, Boyd Stevens en Thierry Monteny heb ik nog veel contact. Met hun heb ik het wel over de wedstrijd gehad. Lisse draait natuurlijk ook nog niet zo lekker.”

Foto: Hans Schalk

Lees ook: Zoutman: „Je moet het totaalpakket als ploeg hebben”

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)