Valken’68 speelde zaterdag tegen DRL in de tweede ronde van de Districtsbeker. De ploeg van Arie van Duijn speelde met 1-1 gelijk. Strafschoppen moesten de beslissing geven en die nam DRL net iets beter: 5-3.

DRL had de grootst mogelijke moeite om op gelijke hoogte te komen met de Valkeniers. Dat gebeurde pas zes minuten voor tijd. De inhaalslag was nodig want vlak na de pauze had Valken via John van Rijn de leiding genomen. De wedstrijd duurde voor de equipe van Arie van Duijn uiteindelijk zes minuten te lang. In de 84e minuut scoorde Mohamed Azauag de 1-1. Daarna werd er niet meer gescoord alhoewel Valken-debutant Tom Dijkhuizen er nog heel dicht bij was.

Dijkhuizen was na afloop van de wedstrijd dolblij dat hij vandaag twintig minuten speeltijd kreeg. ,,Ja, geweldig. Het had helemaal te gek geweest als ik ook nog de winnende had gemaakt vlak voor tijd. Ik ben goed gecoacht door de jongens dus had ik geen tijd om zenuwachtig te worden. Dit zijn leermomenten voor mij. Dat we hebben verloren door penalty’s is jammer. Maar dit motiveert me enorm en smaakt naar meer.”

kevin-sip-valken-68Stijlvolle duik van Kevin Sip, die de kans kreeg om zich te laten zien

Van Duijn toverde nog meer konijnen uit zijn hoed. Hij had zijn team aangepast ook met de gedachten dat volgende week de belangrijke competitiewedstrijd tegen Te Werve op het programma staat. Een mooie gelegenheid dus om de andere telg van 18 jaar, Rody Redel, in de basis te laten starten. Redel heeft er al een paar keer aan mogen ruiken met een drietal invalbeurten. Moegestreden werd hij rond de 70e minuut afgelost door Dijkhuizen.

Redel had na afloop een tevreden gevoel. ,,Ja, ik heb er een geweldig gevoel aan overgehouden vandaag. Ik train er hard voor en nu kreeg ik van de trainer een basisplek. Een enorme stimulans voor mij die mij veel vertrouwen geeft. Ik ben nog jong en kan nog veel leren dus ik grijp elke mogelijkheid aan om erbij te zijn. Ik moet het in het tweede elftal laten zien. Het ging lekker vandaag, ook met de communicatie met de jongens. Dat smaakt naar meer natuurlijk. Deze week weer lekker trainen en dan zien we wel weer wat er verder gebeurt in de toekomst.”

john-van-rijn-valken-68John van Rijn viert de 1-0, hij werd net er geen matchwinner mee

Ook trainer Van Duijn had na de wedstrijd een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. ,,Ik heb genoten van het hele team vandaag, want die hebben gevochten als leeuwen om een ronde verder te komen. Penalty’s nemen blijft een loterij. De jongens hebben zich uitstekend staande gehouden tegen het geweld in de tweede helft van DRL. Het is toch geweldig om te zien hoe Rody en Tom, jongens van 18 en 19 jaar, zich laten zien vanmiddag. Het zijn talenten die we op een rustige manier willen brengen. Op de training zie ik de kwaliteiten van de jongens en dat geeft mij een goed gevoel.”

,,We hadden vandaag wat mutaties en heb ik wat jongens vrijaf gegeven. Het kwam goed uit vandaag om die ventjes speeltijd te geven. Het is jammer dat DRL in de eindfase op gelijke hoogte komt anders ben je nog een ronde verder ook. Maar zaterdag staat de volgende uitdaging ons te wachten tegen Te Werve. Ook weer tegen een goede tegenstander. Ben benieuwd hoe de jongens zich dan gaan profileren.”

Valken ’68- DRL 1-1 (0-0).  53. 1-0 Van Rijn, 84. 1-1 Azauag.

Opstelling Valken: Sip, Van Duijn, De Mooij, (46. Vooys), Haasnoot, Boere, De Ridder, Boonstoppel, Redel, (70. Dijkhuizen), Driebergen, Van Rijn, Van der Bent, (46. Van Delft).

Foto’s: Saam de Mooij.

www.volledigtransparant.nl wordt groen gehost door TransIP B.V.

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude