Het had even wat voeten in de aarde voordat Valken’68 en Monster op ’t Duyfrak aan de aftrap stonden. Het gras van het hoofdveld bleek onbespeelbaar en omdat de bezoekers weigerden om op het veel beter eerste kunstgrasveld aan te treden, bood uiteindelijk het ‘oude’ kunstgras van veld drie soelaas. In wat met recht een degradatieduel mocht worden genoemd, scoorden beide teams ieder één maal. Daarmee mocht de thuisploeg, gezien de stand op de ranglijst, nog het meest tevreden zijn.

,,Natuurlijk hadden we de drie punten liever thuis gehouden, maar dat zat er niet in tegen Monster”, bekende Arjan Haasnoot na afloop. De verdediger die op deze winderige middag een sleutelrol voor zich opeiste, maakte het einde van het duel overigens niet mee wegens een directe rode kaart. Voor de pauze werd hij ook al op geel getrakteerd

,,Voetballen was sowieso een lastige opgave met dit weer. Net zoals vorige week. Toch waren de beste mogelijkheden voor de rust voor ons. We lieten echter drie goede mogelijkheden liggen. Bij een misverstand tussen Erwin van der Nagel en mij ging er een tegenstander tegen het gras.”

,,Opnieuw een goal die typerend was voor ons seizoen.”

,,Dat leverde Monster een penalty en mij geel op. Eigenlijk was het Erwin die de overtreding maakte, maar de arbiter besliste anders.” Tot opluchting van Valken’68 verdween de elftmetertrap van Mike Peereboom over het heiligdom van Van der Nagel, waarna de beginstand ook tot ruststand werd verheven.

Donkere wolken
Met de wind in de rug ging Valken’68 na de doelwisseling opnieuw op jacht naar een voorsprong. Daar kwam echter niet veel van terecht en toen Monster halverwege het tweede bedrijf via Stan van den Bosch op voorsprong kwam, pakten er zich donkere wolken samen boven de gastheren.

,,Opnieuw een tegengoal die typerend was voor ons seizoen”, aldus Haasnoot. ,,Door een opeenstapeling van defensieve misverstanden keken we tegen de 0-1 aan. Bovendien begon daarna de tijd te dringen. Gelukkig kwamen we zo’n tien minuten voor tijd op gelijke hoogte door een goal van invaller Niels Hogewoning. Daarmee was de ergste kou voor ons uit de lucht.”

Noodrem
In de nog resterende speeltijd trachtte Valken’68 de winst alsnog veilig te stellen, waarbij het bijna fout afliep voor de thuisploeg. Haasnoot: ,,Mijn tegenstander dreigde er doorheen te glippen. Dat betekende dat ik wel iets moest doen. Hoewel het geen harde overtreding was, twijfelde de scheidsrechter niet en kon ik vertrekken. Een gevalletje noodrem in het belang van het team zal ik maar zeggen.”

,,Dat moet vanaf nu ons doel zijn. Dan kunnen we dit seizoen verder vergeten.”

Door de remise tegen Monster blijft de kloof met de nummer twaalf van de ranglijst vijf punten. Een marge die de zorgen op ’t Duyfrak nog niet helemaal wegneemt. Daar staat tegenover dat twee overwinningen op rij zomaar een plekje in de veilige en ook grote middenmoot betekent.

,,Dat moet vanaf nu ons doel zijn. Het is aan ons om dat snel mogelijk te bereiken. Dan kunnen we dit seizoen verder vergeten. Om er volgend seizoen met een nieuwe groep en en nieuwe trainer met vernieuwd elan een heel ander jaar van te maken.”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Gouden wissel’ Tervoert blijkt the missing link voor strijdbaar VVSB (plus audio)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude