Valken ’68 heeft een spectaculaire achtervolgingsreeks vandaag bekroond met de titel in 2C. De Valkenburgers wonnen zelf met 2 – 4 bij Vitesse Delft, terwijl concurrent HVC ’10 gelijkspeelde bij Naaldwijk. Na negen jaar keert Valken ’68 terug in de Eerste Klasse.

Zelfs de rasoptimisten gaven in de winterstop weinig voor de titelkansen van Valken ’68. De achterstand op koploper HVC ’10 bedroeg liefst elf punten. Bovendien had Valken ’68 lang niet altijd zijn beste spel laten zien.

Dat viel echter te verklaren. Veel nieuwe spelers moesten worden ingepast. Zij bleken een halfjaar nodig te hebben om volledig hun draai te vinden op Duyfrak. De puzzelstukjes vielen in het nieuwe kalenderjaar ineen en de diesel raakte op stoom.

Honger

De tweede periode werd veroverd en daarmee een startbewijs voor de nacompetitie. Maar Valken ’68 wilde meer. Het aanvankelijk soevereine HVC ’10 begon steeds meer scheurtjes te vertonen en de voorsprong liep met rasse schreden terug. Een maand geleden kwam Valken door een zege in het onderlinge treffen langszij.

Het bleek een mentale klap van jewelste. HVC ’10 bleef punten verspelen, waaronder vandaag in Naaldwijk. In Delft barstte een spontaan Valkenburgs feestje los. Wendt ging volgens traditie de sloot in. Voor de Noordwijker is het zijn tweede titel met Valken ’68. Eerder werd in het seizoen 2010-2011 de titel in de Derde Klasse gepakt.

Later vandaag volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd bij Vitesse Delft en reacties uit het Valken-kamp. 

Foto: Gerrit van der Nagel

POPULAIRE BERICHTEN