Onder het inhaalschema van het Divisie-voetbal was er een volledig programma. Daarin deed Valken ’68 goede zaken door het streektreffen met Voorschoten ’97 met 1-3 te winnen. Na een 1-1-ruststand eisten de Valkenburgers de volle buit op via goals van Marc Langeveld en Huig van Duijn. Door de overwinning zette Valken ’68 de opponent op vier punten en ging het goed van start in de derde periode.

Tweedeklasser Foreholte verschafte zichzelf wat lucht door de tweede thuiszege op rij. Op de Elsgeest werd DONK met 4-2 verslagen, waardoor de ploeg van Mario Koswal steeg naar plek acht. Na zeventig minuten was het nog 2-2, maar via goals van Gregor Zalewski en Tom Noordermeer stelde Foreholte de driepunter veilig.

Competitiegenoot Kagia knokte zich na een 1-3-achterstand terug tot 3-3 tegen RCL. Ivo van der Vlugt maakte kort voor tijd de gelijkmaker.

Wederom 9-0
Een niveautje lager was er een ongenadig pak slaag voor Van Nispen. De Zilkers verloren voor de tweede keer dit seizoen met 9-0 van Nieuwkoop. De zaterdagtak van VVSB pakte een punt bij RKDES: 2-2.

In de Vierde Klasse lijkt Teylingen op stoom te komen. De Sassenheimers boekten tegen Hazerswoudse Boys (3-1) de vierde overwinning op rij. Warmunda pakte een punt bij NSV ’46 (2-2), terwijl de zaterdagtak van SJC verloor bij koploper Zevenhoven: 3-1.

Eerste Klasse

Voorschoten ’97 – Valken ’68 1-3 (1-1)
Goals: Samet Arikan, Marc Langeveld, Huig van Duijn

Tweede Klasse

Kagia – RCL 3-3 (1-1)
Goals: Rens Lamboo, Jasper Koot, Ivo van der Vlugt

Foreholte – DONK 4-2 (2-1)
Goals: Sam Lemmers, Joost Jansze, Gregor Zalewski, Tom Noordermeer

Derde Klasse

Nieuwkoop – Van Nispen 9-0

RKDES – VVSB zat. 2-2
Goals: Max van der Boog, Koen Damen

Vierde Klasse

NSV ’46 – Warmunda 2-2 (2-1)
Goals: Ties van Dam, Sohrab Safi

Zevenhoven – SJC zat. 3-1 (2-1)
Goal: Pieter Verkade

Teylingen – Hazerswoudse Boys 3-1 (2-1)
Goals: Pascal de Ridder, Mark van der Heijden, Bas Gozeling

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: Programma 16, 18 en 19 maart: bekerduel en uitgekleed competitieprogramma


POPULAIRE BERICHTEN