,,We hadden met de rust 4-0 voor moeten staan, maar ik val in de herhaling als ik zeg dat het al het hele seizoen zo gaat”, opende Arie van Duijn na afloop van de wedstrijd tegen CVV Berkel (1-0). Van Duijn zag dat zijn ploeg negentig minuten lang domineerde, maar het de overmacht niet wist uit te drukken in cijfers. 

De geel-roden bepaalden in het veld. De tegenstander wist er zelden uit te komen en had het moeilijk met het sterk spelende Valken’ 68. De toeschouwers wisten het na een paar minuten zeker: dit zou een ‘makkie’ worden voor de Valkenburgers. Alleen was de ploeg van Van Duijn niet scherp in de afronding, waardoor het lange tijd ploeterde om de wedstrijd over de streep te trekken.

De club zelf was met andere dingen bezig afgelopen zaterdagmiddag. Het hoofdveld was gevuld met een feesttent (in verband met het 50-jarig jubileum, red.) en daardoor werd de hoofdmacht gedwongen om uit te wijken naar het tweede veld, een kunstgrasveld. De thuisploeg kon er goed mee uit te voeten, bleek wel gezien de overwinning.

Eenrichtingsverkeer
Het leer ging in het eerste bedrijf één kant op en dat was richting het doel van de bezoekers. Jaco van der Bent kon na vijf minuten spelen de score openen, maar de aanvaller was onzorgvuldig in de afronding. De thuisploeg gaf bijna geen kansen weg en voetbalde zich bij vlagen fraai door de Berkelse defensie. Sven Boonstoppel leek op mooie wijze raak te schieten, maar zijn volley belandde een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal.

,,Het zou kunnen dat wij op elke positie een beter speler hadden dan Berkel.”

Van Duijn en zijn mannen werden even later geholpen door de tegenstander. De verdediging van de uitploeg schatte een bal verkeerd in en daardoor kon Van der Bent met de bal richting het doel. Ditmaal wist de aanvaller wel raak te schieten: 1-0.

Betere voetballer
De winnende trainer, Van Duijn, was na afloop realistisch en vooral blij met de overwinning van zijn ploeg. Het krachtsverschil in het veld was groot en dat erkende de oefenmeester. ,,Het zou kunnen dat wij op elke positie een betere speler dan Berkel hadden. We hebben van te voren ook niemand naar Berkel toegestuurd. We wisten dat het een fysiek sterke ploeg was en dat ze de lange bal snel speelden. Ik moet eerlijk zeggen, meer dan dat heb ik ook niet gezien vandaag van hun.”

,,Ik ben blij dat het voetbal heeft gewonnen van het lange ballen-spel.”

De Katwijkse trainer zag dat zijn ploeg weinig weggaf en dat stemde hem tot tevredenheid. De lange spits, Jos Buitenhuis, werd in de lucht snel onschadelijk gemaakt door Mark van der Plas en Chris de Lange en de voorzetten van de flanken waren vaak een prooi voor Arjan Haasnoot en Sander van Duijn. ,,Het is een manier van voetballen, maar niet mijn manier. Wij hebben meer voetballende kwaliteiten en dat hebben de jongens, met name in de eerste helft, zeker laten zien.”

Oppassen
Desondanks waren de bezoekers in het tweede bedrijf nog dichtbij de gelijkmaker. Buitenhuis mocht van een meter of dertig aanleggen voor een vrije trap en had een prima inzet. Doelman Erwin van der Nagel bleek voor hem nog een sta-in-de-weg. Een paar minuten later werd het wederom gevaarlijk voor het Valkenburgse doel, maar deze keer ging de bal hard voorlangs.

Robbert van Delft had de bevrijdende 2-0 op de schoen, maar zijn inzet werd geblokt. Kort voor tijd werd die treffer alsnog gemaakt door Matthijs de Mooij, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel van een ploeggenoot. Kort daarna leek Berkel op gelijke hoogte te komen, maar de bal werd van dichtbij niet goed in gekopt. Timo Schaap had in de laatste minuut de kans om het te beslissen, maar faalde.

,,Zij gingen in het laatste kwartier met nog meer mensen naar voren en dan hoeft zo’n bal maar één keer goed te vallen”, analyseerde Van Duijn de hectische slotfase. ,,Wij konden ons daar niet onderuit voetballen en gingen mee in hun spel. Het werd echt ‘nacompetitie-voetbal’ en dat was niet nodig. Ik ben blij dat het voetbal heeft gewonnen van het langeballenspel.”

Valken’ 68 – CVV Berkel 1-0 (1-0) 45. Van der Bent 1-0.

Valken’ 68: Van der Nagel, Van Duijn, M. Van der Plas, De Lange, Haasnoot, S. Van der Plas, M. De Mooij, Langeveld (90. S. de Mooij), Boonstoppel (75. Hogewoning), Van Delft (60. Schaap), Van der Bent.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Strafschoppen zijn Van Nispen wel gunstig gezind’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)