Valken ’68 waande zich eind februari reeds veilig, maar na een serie van zes wedstrijden met slechts twee punten en een plotselinge wederopstanding van Voorschoten ’97 moet Valken toch nog vrezen. ,,Natuurlijk is dat vervelend en ook een beetje zorgwekkend, maar dat geldt net zo goed voor de andere clubs. Wij hebben nog drie punten nodig”, stelde coach Andries Wendt.

Volgens Wendt leed zijn ploeg een terechte nederlaag tegen Deltasport, dat de laatste tijd veel negatief in het nieuws kwam vanwege financiële problemen. ,,Maar de problemen zijn opgelost en Deltasport heeft alles weer op de rit”, weet Wendt. ,,Ze waren vandaag voor ons een maatje te groot.” Deltasport leidde bij rust met 0-2. In het tweede bedrijf maakte Valken via Rens van Klaveren de aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet. De bezoekers liepen nog uit naar 1-3.

Valken ging zodoende voor de vierde wedstrijd op rij onderuit tegen een ploeg uit de top vijf en zag daardoor de onderste ploegen naderen. Het verschil met nummer twaalf Voorschoten, dat de P/D-plek bezet, is nog maar twee punten. Valken moet dus nog aan de bak, terwijl het twee maanden geleden al dacht verzekerd te zijn van lijfsbehoud. ,,Niemand had op die opleving van Voorschoten ’97 gerekend”, aldus Wendt. ,,Die waren al gezien, maar pakken nu onder Paul van der Zwaan opeens vijftien punten uit vijf duels. Een wereldprestatie van Paul.”

Wendt tot besluit: ,,We moeten nu tegen drie ploegen die onder ons staan de punten gaan pakken. Het worden drie finales. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Vandaag heb ik een fris en strijdbaar Valken ’68 gezien. We treffen achtereenvolgens ARC, Forum Sport en Voorschoten ’97. Drie punten zijn, denk ik, genoeg om ons te handhaven.”

Foto: Leidenamateurvoetbal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)