,,Gefrustreerd is misschien een te groot woord, maar ik ben hier wel teleurgesteld over”, zei Arie van Duijn een dag na de beladen wedstrijd tegen RCL (2-1). Niet zozeer de verliespartij was het grote nieuws bij de wedstrijden van Valken’68, maar wel het wegsturen van grensrechter en Twitterkoning ‘Weewim’. 

Het ging na afloop dan ook vooral over het wegsturen van Wim Masmeijer. De assistent-scheidsrechter voelde zich niet serieus genomen door de leidsman en besloot daarom verhaal te halen. ,,Hij gaf ons een strafschop waar hij waarschijnlijk niet honderd procent achterstond”, zei de grensrechter na de wedstrijd. ,,Daarna begon hij met compenseren en kregen we bijna niks meer mee.”

De druppel voor Masmeijer viel ruim twintig minuten voor tijd. ,,Ik stak mijn vlag omhoog voor buitenspel en toen liet die mij voor de zoveelste keer in mijn hemd staan. Toen was ik het zat. Het is raar dat een scheidsrechter je negeert en alles wegwuift. Daarna kreeg ik de rode kaart en mocht er niemand van ons meer vlaggen. Dat kon die zelf wel af.”

Honderd procent strafschop
Toch begonnen de Valkenburgers goed aan de wedstrijd in Leiderdorp. De bezoekers kregen een strafschop en Jaco van der Bent pakte het buitenkansje uit: 0-1. Volgens Van Duijn hoefde de scheidsrechter niet te twijfelen aan zijn beslissing. ,,Ik vond het gewoon een strafschop. Pas bij de rode kaart van Marc Langeveld voelde hij de wedstrijd niet meer aan.”

,,Ik heb dit in vijfentwintig jaar trainerschap nog nooit meegemaakt”

Volgens de oefenmeester werd zijn spelmaker naar de grond gehaald, maar kreeg hij geen vrije trap mee. Daarom besloot Langeveld om zelf een overtreding te maken. De oud-speler van Katwijk reageerde zich volgens af op de arbitrage. Het leidde tot een gele prent. Daarna besloot de linkspoot cynisch te applaudisseren en kon hij vervolgens inrukken.

Realistisch
,,Laat ik duidelijk zijn: hij had niet moeten doen”, was Van Duijn realistisch over de rode kaart. Toch had de trainer zijn bedenkingen over de beslissing. ,,Ik vond het nergens over gaan. Als de scheidsrechter het goed aanvoelt, dan geeft hij die kaart niet.”

Ontlading bij Valken’68 na de openingstreffer van Jaco van der Bent. 

Toch verschuilde de Katwijker zich niet achter het optreden van de arbitrage. Van Duijn besefte dondersgoed dat zijn ploeg niet had gebracht wat het kon. Zeker niet gezien de kwaliteiten van zijn selectie. ,,We hadden het plan om geduldig te blijven en over de flanken aan te vallen. Dat plan klopte helemaal tot aan de strafschop. Ik had in de rust ook een goed gevoel over deze wedstrijd. Eigenlijk had ik geen enkel moment dat wij hier zouden verliezen.”

Standaardsituaties
Twee standaardsituaties veranderden de stemming van de trainer. De thuisploeg kwam uit een hoekschop op gelijke hoogte: 1-1. Even later werd er wederom door RCL vanuit een standaardsituatie gescoord, alleen dacht iedereen bij Valken’68 dat de treffer wegens duwen op Erwin van der Nagel werd afgekeurd. De scheidsrechter liep naar de middenlijn een keurde het doelpunt goed. Tot verbijstering van de bezoekers. Het gevolg was dat assistent-trainer Chris Schoneveld en grensrechter Masmeijer werden weggestuurd.

,,Ik heb dit in vijfentwintig jaar trainerschap nog nooit meegemaakt”, ging Van Duijn verder over de beslissingen van scheidsrechter Post. ,,Na afloop kookte ik van woede. Er was volgens mij nog een verslaggever aanwezig, maar ik kon alleen maar kort af doen. We zijn nu een dag verder en dan kan je alles voor jezelf op een rijtje zetten.”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Competitiestart Ter Leede lijkt op die van vorig jaar’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan