Valken ’68 moet zich serieus zorgen gaan maken. De ploeg van Andries Wendt verloor het belangrijke duel bij concurrent ARC met 2-0 en bivakkeert nu op de gevreesde elfde plaats, die aan het einde van de rit het spelen van de promotie-degradatiewedstrijden verplicht. Breekpunt was de rode kaart voor Valken-verdediger Arjan Haasnoot, die al na krap een halfuur spelen met twee keer geel kon inrukken.

Wendt toonde zich opvallend monter na het vijfde verlies op rij. ,,Tot die rode kaart was er weinig aan de hand. We startten slecht het eerste kwartier, maar daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Toen we met tien man kwamen te staan werd het lastig.”

Op het wegsturen van de net in de basis teruggekeerde Haasnoot (zie foto) viel niets af te dingen. De centrale verdediger kreeg eerst geel voor een (te) late tackle en vergreep zich even later over de middenlijn aan een ARC-speler. ,,Die tweede was zeker niet nodig”, sprak Wendt. ,,Het was nog veertig meter naar onze goal en er stonden nog mensen achter hem. Het was lullig voor Arjan, omdat hij net terug is van een blessure, maar wel terecht.”

Met een man meer trachtte ARC de bezoekers kapot te spelen, maar ook de Alphenaren staken niet in grootse vorm waardoor Valken redelijk overeind bleef tot de rust. Lars van Bommel raakte met een bekeken schot nog zelfs de lat. Aan de overkant gebeurde hetzelfde na een vrije trap van Looijenstijn. Ook hadden de bezoekers het geluk dat Van Delft bij een goede aanval de bal te ver voor zich uit speelde, waardoor Erwin van der Nagel redding kon brengen.

Verkeerd dekken

Vlak na rust viel alsnog de treffer voor ARC. Uit een inworp liep Den Horder zomaar uit de rug weg van Johan Le Van. Zijn voorzet was vervolgens een simpel klusje voor Bryan van Delft (1-0). Wendt zag het met afgrijzen aan. ,,We staan bij zoiets simpels gewoon verkeerd te dekken. Dat mag gewoon niet.” In het vervolg kwam Valken er niet meer aan te pas. In de slotminuut verdubbelden de gastheren nog de score via Samson, al maakte dat niet veel meer uit.

Wendt: ,,We bleven in leven, omdat ARC in dezelfde formatie bleef spelen in plaats van ons weg te counteren. Het was van allebei de kanten niet groots vandaag.”

De oefenmeester zag de concurrentie wel punten pakken. De nood is daardoor flink aan de man. De huidige elfde plek betekent namelijk nacompetitie. ,,We hebben inderdaad nog een paar puntjes nodig. We krijgen met Forum Sport en Voorschoten nog twee concurrenten. We hebben het nog in eigen hand, maar dit helpt niet.”

ARC – Valken ’68 2-0 (0-0). 52. Van Delft 1-0, 90. Samsom 2-0

Valken ’68: Van der Nagel, Heemskerk (25. Van Duijn), Pauw, Haasnoot, Le Van, Schaap (77. Paap), De Ridder, Akhrif, Van Bommel, Van Klaveren (52. Kabelaar), Boonstoppel.

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC