Verliezen is nooit leuk, maar tegen Haaglandia geen schande vond aanvoerder Erwin van der Nagel. De doelman van Valken ’68 moest vier keer de bal uit zijn doel halen en daar stond maar één Valken-goal van Dick van der Toorn tegenover. Door de 4-1 oorwassing in Rijswijk liep Valken ’68 voor de eerste keer in 2015 tegen een nederlaag aan. ,,Zij waren scherper en beter”, bekent Van der Nagel eerlijk. 

Haaglandia kan als één van de topploegen worden beschouwd in de Eerste Klasse A. Als promovendus wist Valken ’68 dat het een moeilijke middag tegemoet ging. Het waren echter de Valkenburgers die de eerste kansen kregen bij een 0-0 stand. ,,Honderd procent kansen zelfs”, vond Van der Nagel. ,,Als die er ingaan kan de wedstrijd heel anders lopen. Maar als je zulke ballen zelf niet maakt, dan ga je tegen topploegen de boot in. Hoewel Haaglandia verdiend heeft gewonnen vind ik 4-1 wel geflatteerd.”

Met een keurige zevende plek heeft Valken ’68 zich vrijwel zeker veilig gespeeld. Daarom kunnen de Valkenburgers langzaam naar volgend seizoen kijken, vindt ook Van der Nagel. ,,We hebben veel geleerd dit seizoen en dat nemen we volgend jaar allemaal mee. We mogen hier voor ‘Valken-begrippen’ echt wel blij mee zijn.”

Een gemis

De technische staf is inmiddels ook al druk bezig met volgend seizoen en overtuigde Robbert van Delft en Mark van der Plas om naar ’t Duyfrak te komen. Daar staat het vertrek van Jaber Akhrif naar Noordwijk tegenover. ,,Dat wordt echt een gemis. Een jonge met dat niveau kom je niet zo vaak tegen bij Valken ’68. Maar ik gun Jaber zijn transfer naar Noordwijk. Hij heeft het verdiend.”

Als aanvoerder mag ook Van der Nagel zich af en toe bemoeien met de invulling van de selectie. ,,Er wordt me wel eens wat gevraagd, ja. Ik heb toch wel wat contacten in de regio met spelers. Maar uiteindelijk is het de beslissing van de technische staf. Het grappige is dat toen we in de Derde Klasse speelden we echt spelers moesten overhalen om hier te komen spelen. Nu moeten we zelfs tegen jonge jongens zeggen ‘nee’ zeggen.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen