,,Ja, dat klopt. Het seizoen verloopt tot dusver heel teleurstellend”, aldus aanvaller Sven Boonstoppel na de remise voor eigen publiek tegen Kethel Spaland. Valken ’68 hoopte na de nederlaag bij Te Werve tegen de hekkensluiter de draad op te pakken en de tweede periode goed van start te gaan. Het pakte anders uit: 1-1. ,,Dit mag gewoon niet. Van deze gasten moeten we eigenlijk met vier of vijf doelpunten verschil winnen.”

,,Het is heel lastig uit te leggen”, vervolgt Boonstoppel. ,,Iedereen wist dat het vandaag moest gebeuren. Het was een uitgelezen mogelijkheid om de nieuwe periode goed te starten en wellicht alvast wat aan het doelsaldo te werken. Thuis tegen de nummer laatst, die nul punten had en een doelsaldo van min zestien, dat moet gewoon winst zijn. Maar het zat er gewoon niet in. Misschien was het gemakzucht. Ik weet het niet.”

Boonstoppel kwam gehavend uit de strijd tegen Te Werve en kon daardoor de hele week niet trainen. Hij begon daardoor op de bank, net als Jaco van der Bent, die gepasseerd was ten koste van Rody Redel. Samen zagen ze toe hoe Valken een moeizaam eerste bedrijf afwerkte.

_mom4081                                 Rody Redel kreeg als linksbuiten de voorkeur boven Jaco van der Bent

,,We scoorden al snel de 1-0, maar die goal werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel”, vertelt Boonstoppel. ,,Vervolgens kregen we na vier minuten nog een grote kans. Maar daar hield het wel zo’n beetje mee op. We hadden 65 tot zeventig procent balbezit, maar de kansen waren voor hun. Het stond bij rust 0-1, maar het had ook 0-2 of 0-3 kunnen staan.”

In de tweede helft maakte Boonstoppel alsnog zijn opwachting. Een kwartier voor tijd tekende hij voor de felbegeerde gelijkmaker. Boonstoppel werd vrijgespeeld aan de rechterkant en trachtte de Kethel Spaland-goalie met een stiftje te verschalken. ,,Maar de inzet was net iets te zacht en vlak voor de lijn viel-ie dood. Gelukkig was ik net iets eerder bij de bal dan twee verdedigers en kon ik alsnog binnenschieten”, zo haalde Boonstoppel het moment terug.

,,Mijn verwachtingen waren top drie. Op zijn minst een periode pakken en misschien wel een uitschieter naar het kampioenschap.”

Er resteerde nog voldoende tijd voor Valkenburgers om de winst binnen te slepen, maar in die missie werd niet geslaagd. ,,Zij hebben vanaf de 60e minuut alles zo ver mogelijk weg gerost, het maakte niet uit waarheen. De tweede helft hebben we niks weggegeven, maar dat telt niet.”

Vorige week pleitte Matthijs de Mooij in gesprek met VIDB voor een aanpassing van de tactiek, omdat het spel te voorspelbaar zou zijn. Zijn advies werd uiteindelijk doorgevoerd. ,,We hebben dinsdagavond voor de training met z’n allen gezeten. Het einde van de periode bespreken en te bepalen hoe we verder moeten. We hebben ons afgevraagd of er een andere tactiek nodig is, maar kwamen eigenlijk tot de conclusie dat het niet hoeft.”

_mom4140                                              De gelijkmaker van Boonstoppel is in de maak

,,Kijk, we creëren voldoende kansen”, vervolgt Boonstoppel. ,,Het enige dat we moeten verbeteren is dat we meer gaan scoren. Dat ligt bij mij, maar ook bij de andere aanvallers en aanvallende middenvelders. We hebben nu denk ik zo’n vijf kansen nodig voor een doelpunt. Natuurlijk kan niet iedere kans een doelpunt zijn. Maar het zou toch lekker zijn als je gemiddeld twee of drie kansen nodig hebt. Vijf is teveel.”

Westlandse bomen
Al met al valt het vies tegen voor Valken ’68, dat hoopte het verloren terrein na de degradatie direct goed te maken. Ook bij Boonstoppel waren de verwachtingen hooggespannen. ,,Ik hoopte op de top drie, een periode en misschien wel een uitschieter naar het kampioenschap. Maar de Tweede Klasse is gewoon een moeilijke competitie, met veel Westlandse ploegen. Die hebben allemaal gasten van twee meter die negentig minuten lang op je hielen zitten. Je weet ook ook dat er altijd wel 1 of 2 ploegen bij zitten, zoals nu Te Werve en RCL, die het gewoon echt goed doen.”

Boonstoppel tot besluit: ,,We hebben alsnog een ploeg voor de top drie, maar je hebt ook met tegenstanders te maken. We staan weliswaar achtste, maar iedereen komt naar Valken met het idee: die willen kampioen worden en hebben een goede ploeg. Die hebben we ook, maar we scoren gewoon te moeilijk.”

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)