Dat de tegentreffer in de laatste minuut viel was zuur voor Valken ’68, maar de 1-1 op eigen veld tegen HVC ’10 was volgens doelman Erwin van der Nagel wel een terechte uitslag.

Na een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten, kwam Valken ’68 tien minuten na rust op voorsprong via Sven Boonstoppel. De aanvaller werd diep gestuurd door Rens van Klaveren en faalde oog in oog met de sluitpost van HVC ’10 niet. De Valkenburgers kregen in de minuten daarop een aantal kleine kansjes om de score uit te breiden, maar toen de bezoekers uit Hoek van Holland aanvallend begonnen te wisselen, kwam Valken ’68 er opvallend genoeg niet meer aan te pas.

,,We hielden lang met het nodige kunst- en vliegwerk stand, maar helaas viel de gelijkmaker alsnog”, treurde Van der Nagel. ,,Het lukte ons niet om onder de druk van HVC ’10 uit te voetballen. Dat lukt ons normaal gesproken wel, maar vandaag hielden we de bal voorin niet lang genoeg vast en deden we te weinig met de mogelijkheden die we kregen.”

Valken ’68 schoot weinig op met het punt en bleef op de zesde plaats staan in de Eerste Klasse B. Een hele mooie positie volgens Van der Nagel. ,,We zijn aan een heel goed seizoen bezig. Als we vijfde, zesde of zevende worden hebben we het als debutant zijnde fantastisch gedaan. Dat voelt voor ons dan als een kampioenschap.”

Lelijke eendje

,,In het begin van het seizoen waren we het lelijke eendje in deze competitie. Niemand kende Valken ’68. Dat is nu wel anders. De bovenste vijf ploegen zijn een klasse apart, maar voor de rest doen we niet onder. Naar beneden kijken doen we niet meer. Laat de onderste vier clubs maar uitvechten wie er rechtstreeks gaan degraderen.”

Van de top vijf in 1B, moet Valken’68 er in de komende weken nog tegen vier (Haaglandia, Sportlust’46, Swift en Deltasport) in actie komen. Een zwaar programma dus voor de equipe van trainer Andries Wendt. Van der Nagel hoopt op ‘één of twee stuntjes’.

,,Ze zijn goed, maar we zijn zeker niet kansloos tegen dat soort ploegen. Zij willen meer voetballen, dus dan ligt er logischerwijs ook meer ruimte achter hun verdediging. Daar moeten wij van profiteren. Tegen de onderste clubs hebben we het vaak wat lastiger. Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Dat is een beetje het verhaal van deze competitie. Je ziet soms hele rare uitslagen. We hebben in 2015 nog niks verloren, dus laten we die lijn nog maar even doortrekken. We kunnen vrijuit voetballen.”

Tekst: Jeroen Bijma

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen