In de Hoofdklasse staat Noordwijk voor een belangrijk kruispunt. Wint de club in Veen dan haakt het aan bij de kopgroep. Verliest het van de koploper, dan is een pas op de plaats de logische vervolgstap. In Valkenburg lijkt Valken ’68 het lek boven te hebben.

Al vroeg in het seizoen wordt het eigenlijk ‘er op of er onder’ voor Noordwijk. De ploeg van Dogan Corneille staat vijfde in de Hoofdklasse. Als het dit seizoen nog een rol van betekenis wil spelen dan zou een overwinning tegen Achilles Veen daar ontzettend bij helpen. De koploper staat zes punten voor op Noordwijk en kent met maar 8 tegengoals in 12 wedstrijden een zeer solide verdediging.

Voorlopig ligt bij Noordwijk daar juist de achilleshiel. Met 24 tegengoals in 12 wedstrijden heeft het evenveel tegengoals moeten slikken als hekkensluiter FC Breukelen. Achilles Veen verloor z’n laatste wedstrijd van Hoek, terwijl Noordwijk ruim won in Opheusden tegen DFS. En volgens aanvaller Tjeerd Westdijk reist Noordwijk daarom met vertrouwen af naar Veen.

‘Onder trainer Jan Zoutman werd het in 2007 algemeen amateurkampioen door IJsselmeervogels met 4-3 te verslaan.’

Vorig week wist Ter Leede weer niet te winnen van angstgegner Zwaluwen. In Vlaardingen eindigde het in 2-2. De Sassenheimers zagen Hoek langszij komen, maar hebben nog wel een wedstrijd minder gespeeld. En voorlopig staat Ter Leede nog prima vierde in de Hoofdklasse. Zaterdag neemt de ploeg van Henk Wisman het op tegen Argon. Die verloor vijf wedstrijden op rij, maar won vorige week van de nummer laatst FC Breukelen.

Argon vierde vooral als zondagclub grote triomfen. Onder trainer Jan Zoutman (jawel, diegene die nu bij Quick Boys voor de groep staat) werd het in 2007 algemeen amateurkampioen door IJsselmeervogels met 4-3 te verslaan. In 2013 werd de zondagtak opgeheven. Ondertussen was de zaterdagtak in 2012 kampioen geworden van de Derde Klasse. Vorig jaar promoveerde Argon naar de Hoofdklasse, waar het nu op een tiende plek staat.

spknw200816-211
Valken ’68 heeft zichzelf na twee overwinningen met 3-0 naar de subtop geschopt en met uitzicht op meer. Waar iedereen voor het seizoen begon de Valkenburgers al bijna naar een kampioenschap schreven, was de realiteit anders. Valken had, of misschien heeft, het moeilijk. Maar na de 0-3 winst bij DoCoS, won het vorige week ook dus bij VDL. Eindelijk was er een ‘stabiel’ Valken te zien.

Zaterdag nemen de Valkenburgers het op tegen LYRA. De ploeg uit De Lier is een stabiele tweedeklasser. Momenteel staat de club op de tiende plek. Het haalde uit de laatste vijf duels maar vier puntjes.

Anton Wijsman
In de Derde Klasse neemt Kagia het op tegen Zandvoort, de nummer vier van die competitie. Na vorige week staan de Lisserbroekers weer alleen aan kop. De ploeg van Anton Wijsman, die overigens zijn contract deze week verlengde, won zelf van SCW, waar concurrent VVC punten verloor tegen VVA/Spartaan.

Tegenstander Zandvoort haalde negen punten uit de laatste vijf duels en staat twee punten achter Kagia. De Lisserbroekers hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld. Zo werd een wedstrijd afgelast vanwege noodweer en kent de competitie af en toe wat vrije weekenden vanwege het geringe aantal teams dat meedoet in de Derde Klasse: 12.

Foto Valken: Saam de Mooij

Foto Noordwijk: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude