De inwoners van Valkenburg en de gemeente Katwijk zullen het de afgelopen jaren wel hebben meegekregen: achter het sportpark bij Valken’ 68 wordt er al een tijd gebouwd. Een volledige nieuwbouwwijk staat tegenover sportpark ’t Duyfrak. Het gaat om circa 900 woningen in totaal. En zo’n nieuwbouwwijk legt een voetbalclub doorgaans geen windeieren.

Van oudsher ligt een voetbalclub midden in het dorp. Geografisch gezien ligt aan de ene kant van ’t Duyfrak nu de nieuwbouw en aan de andere kant het ‘oude’ dorp. Daardoor wordt Valken’ 68 automatisch het recreatieve centrum van Valkenburg. Er zijn inmiddels 800 woningen klaar en het is de bedoeling dat er nog honderd bij komen.

Extra veld
Met de nieuwbouw om de hoek ligt er voor Valken ’68 een kans. In overleg met de gemeente is er besloten dat er op termijn een extra veld bij kan komen. Die zou naast het hoofdveld komen te liggen. Een extra veld is zelfs ‘urgent’ volgens voorzitter Jaap Janssen, die al een groei ziet in het aantal leden.

,,We merken dat er in de onderbouw een ledengroei gaande is”, legt de preses de huidige situatie uit. ,,We zien er heel veel meisjes zijn die zich bij onze club aanmelden. En er moet nog een geboortegolf moet komen. Er wonen nu vooral jonge gezinnen, die nog geen, of jonge kinderen hebben. Daarnaast hebben wij op de club een kinderopvang in de kantine. En dat slaat erg aan bij de ouders.”

Schitterend
De voorzitter is erg content met de nieuwbouw om zijn vereniging heen. Niet alleen voor de portemonnee van de club is het goed, maar ook voor de uitstraling. ,,Wij zijn erg blij met de nieuwbouwwijk. Ik vind ook dat het er een beetje bij hoort. Het sportpark ligt door de nieuwe wijk er schitterend bij. Eigenlijk hebben wij een fantastische ligging wat betreft ons complex.”

Heel even was er bij de Valkenburgers vrees dat er verhuisd moest worden. Echter was dit niet mogelijk, aangezien de gasleiding van de nieuwe woningen, onder het sportpark doorloopt. Daardoor kan de club lekker op haar eigen plekje blijven zitten.

Foto: Valken ’68

Lees ook: ‘Spits gaat na een jaar terug naar De Krom’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen