Het was zo’ n wedstrijd waarbij de tegenstander de bus parkeerde en er af en toe sporadisch uitkwam. De degradatiekandidaat die zich met man en macht naar het punt probeerde toe te schreeuwen.  Daar had Valken’ 68 zaterdag mee te maken. Tegen Nieuwkoop viel de bal niet in het netje voor de ploeg uit Valkenburg. Een doelpuntloos gelijkspel was het resultaat voor de Valkenburgers. 

,,Vanaf het begin af aan was het duidelijk waar zij voor kwamen”, klonk het teleurgesteld uit de mond van keeper Erwin van der Nagel. ,,Met negen man achterin en slechts één pionnetje vooruit geschoven wilde de ploeg uit Nieuwkoop met alles wat zij hadden een punt over de streep halen. En dat is ze helaas gelukt.”

,,Waar lag dat dan aan? Dat is moeilijk te zeggen, maar misschien was het wel een stukje zelfvertrouwen?”

Bij een 0-0 wedstrijd van de nummer twee tegen de een na onderste verwacht je een stortvloed aan kansen voor de ploeg van Arie van Duijn. Het is Valken dit seizoen namelijk wel vaker overkomen. Maar ditmaal lag het niet aan de kansen die werden gemist. ,,Ik denk dat zij de beste kansen hebben gehad. Wij waren vandaag amper bij het doel te vinden. Dus je zou kunnen zeggen dat zij nog meer de overwinning verdiende dan ons.”

Motivatie
,,Arie (van Duijn red.) had ons in de rust ook nog genoeg bijgepraat en gemotiveerd. We moesten snel spelen over de flanken. En dan probeerden we via een voorzet de ban te breken. Maar dat lukte echt totaal niet. Waar lag dat dan aan? Dat is moeilijk te zeggen, maar misschien was het wel een stukje zelfvertrouwen?”

Doelman Van der Nagel schudt de handen met de tegenstander aan het begin van de wedstrijd

,,Tegen zo’n ploeg hadden we gewoon zelf een doelpunt moeten maken in de beginfase. Als dat niet gebeurt, gaat dat aan je knagen. Toen we uit tegen Nieuwkoop speelden scoorde we binnen tien minuten. Daarna liepen we uit naar 5-0. Dat was een prima uitslag. Maar nu valt die niet en is het toch lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Misschien is het dan wel het mentale aspect dat meespeelde?”

Afwezigen
Valken had wel de nodige afwezigen tegen de Nieuwkopers. Arjan Haasnoot en Rody Redel waren geschorst en Robbert van Delft en Michael van der Plas waren geblesseerd. Na dertig minuten moest ook nog is Ronald Kuijt het veld verlaten. Dat hielp allemaal niet mee, maar dat mocht niet als excuus worden gebruikt. ,,Dat zijn van die slappe excuses. Met alle respect voor Nieuwkoop, maar we hadden hier gewoon van moeten winnen. Dat hebben we nagelaten. Daar balen we met z’n allen ontzettend van.”

,,Na afloop zat iedereen er ook goed doorheen. Het was ijzig stil in de kleedkamer. Dan weet je denk ik al genoeg. Misschien is het dan ook beter om even niks te zeggen tegen elkaar.”

,,Misschien als je het in dit verslag schrijft dat er een beetje tempo gemaakt moet worden, dan gaan ze er misschien wat aan  doen”

Echter moet Valken positief blijven. Ondanks het gelijkspel van gisteren staat de ploeg van Arie van Duijn er nog altijd goed voor: ,,We staan tweede achter Die Haghe. Je kan inmiddels wel stellen dat de ploeg uit Den Haag kampioen wordt, maar wij moeten zorgen dat wij ‘the best of the rest’ worden. Als Die Haghe de titel pakt en wij worden tweede dan gaat er nog een periode naar ons. En kan je aan het einde van het seizoen ‘gewoon’ spelen om promotie.”

Selectie
Waar de meeste clubs overigens hun selecties al steeds meer vorm geven, blijft het bij Valken voorlopig nog stil. Van der Nagel weet daar wel een verklaring voor te geven. ,,Arie van Duijn is de enige die zekerheid heeft voor volgend seizoen. Hij heeft zijn contract namelijk al met één seizoen verlengd. De rest van de selectie weet nog niks.”

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)