,,Ik wijt deze nederlaag aan het feit hoe wij aan deze wedstrijd beginnen. We waren te slap en het is heel moeilijk om dat nog om te buigen”, waren de kritische woorden van Kagia-trainer René Ras na de nederlaag van zijn ploeg in eigen huis tegen Valken’68 (1-3). Zijn collega oefenmeester Alan Campfens zat wat lekkerder op de bank. Campfens zag zijn ploeg domineren in Lisserbroek en uiteindelijk winnen. De Valkenburgers kwamen nauwelijks in de problemen en legden de thuisploeg de wil op. Het verschil tussen de twee tweedeklassers is vooralsnog enorm groot. 

Dat laatste is niet heel gek. De oranjehemden promoveerden na een aantal jaar weer eens naar de Tweede Klasse en de bezoekers spreken al een aantal seizoenen een aardig woordje mee in deze klasse. Dat verschil was zaterdagmiddag aan de Kikkerbeetstraat goed te zien.

Valken’68 oogt volwassen 
Zo viel het op hoe volwassen, degelijk en met name zeker de ploeg van Campfens oogde. De rood-gelen, die deze keer in het zwart gekleed waren, bepaalde het tempo van de wedstrijd en namen vanaf de eerste minuut het initiatief. In de openingsfase had de club uit Valkenburg nog moeite om het overwicht uit te drukken in kansen, maar hoe verder de wedstrijd zich vorderde, des te meer de bezoekers zich lieten gelden in het vijandelijke strafschopgebied.

,,Te veel spelers van ons hadden vandaag hun dag niet.”

,,Ik heb eigenlijk geen moment onrustig op de bank gezeten”, was Campfens na afloop eerlijk. ,,Ik vind dat wij Kagia gespaard hebben en zelfs nog lange tijd in de wedstrijd hebben gehouden. Wij verzuimden om een paar goals extra te maken en dat is iets wat ik mijn ploeg kwalijk kan nemen. Verder vind ik dat wij prima gespeeld hebben en ik heb het idee dat wij wekelijks aan het groeien zijn.”

,,We wisten de kwaliteiten van Kagia en zodoende werden ze uiteindelijk ook gevaarlijk.”

René Ras, de trainer van Kagia, was het deels eens met de analyse van zijn collega, maar de Lisser schoof de nederlaag meer in de schoenen van zijn eigen ploeg. ,,Ik vind dat wij vandaag niet hebben gebracht wat we konden. Dat hadden we tegen UVS ook een beetje. Te veel spelers van ons hadden vandaag hun dag niet. ,,Ik wijt deze nederlaag aan het feit hoe wij aan deze wedstrijd beginnen. We waren te slap en het is heel moeilijk om dat nog om te buigen”, zegt de oud-trainer van Van Nispen (zon.).

Kagia benut kwaliteiten 
De bezoekers kwamen in de openingsfase met enig fortuin op voorsprong. Een harde voorzet vanaf de flank werd niet goed verwerkt door Kagia-goalie Sander Hogervorst en dus kon nieuwkomer Christian Guijt van dichtbij binnenschieten: 1-0. De mannen van Campfens waren op dat moment de bovenliggende partij, maar gaven al vrij snel de voorsprong uit handen. Na een goede aanval over de linkerkant kon de linksback van de Lisserbroekers, Tom Hoejenbos, oog in oog komen met Valken-doelman Ruben van der Does.

De Katwijker vloerde de Lisser en de scheidsrechter wees naar de stip. Rens Lamboo mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot feilloos raak: 1-1. ,,Wij hadden het op dat moment wat minder staan”, gaat Campfens verder. ,,We wisten de kwaliteiten van Kagia en zodoende werden ze uiteindelijk ook gevaarlijk. Met hun nummer tien (Rens Lamboo, red.) die de snelle mensen voorin kan wegsturen. Daar ontstond uiteindelijk ook die penalty uit.”

Vrolijk verder 
De gelijkmaker kon de Lisserbroekers echter geen vleugels geven, want kort na de 1-1 stond de 1-2 alweer op het bord. Een goed uitgespeelde aanval werd afgemaakt door Samet Arikan: 1-2. De bezoekers bleven na de strafschop geduldig en hielden het hoofd koel. Vrij snel hadden de Valkenburgers de wedstrijd weer onder controle en konden zij vrolijk verder gaan met hetgeen waar ze waren gebleven.

,,Voor ons is het op dit moment belangrijk om eerst stabiel te worden.”

In de tweede helft werd de wedstrijd uiteindelijk beslist. Na een voorzet van de rechterkant kon Marc Langeveld raak knikken: 1-3. In het restant van de wedstrijd kregen de bezoekers nog de nodige kansen om de score uit te breiden en probeerde de thuisploeg door middel van opportunistisch spel nog wat te forceren. Dat laatste lukte alleen niet. ,,Voor ons is het op dit moment belangrijk om eerst stabiel te worden”, ging Campfens verder. ,,Dat is het belangrijkste. Wij gaan niet mee in de doelstellingen die er in de media staan. Wij zijn op de goede weg en dat hebben we vandaag laten zien.”

Kagia – Valken’68 1-3 (1-2): 23. Guijt 0-1, 29. Lamboo (pen.), 36. Arikan 1-2, 66. Langeveld 1-3.

Kagia: Hogervorst, Kool, Verdegaal, Lobbezoo, Hoejenbos (53. Meiland), Sluymer, Hogewoning, Lamboo, Imanse, Van der Schinkel, Ligtenberg (Van Beelen).

Valken’68: Van der Does, Yarim(82. Van der Gugten), De Lange, Van Duijvenvoorde, De Best, De Mooij, Zandbergen, Van der Bent, Guijt, Langeveld, Arikan (73. Van Duijn)

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook:Kagia draagt nieuwe voorzitter aan


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)