,,Weet je dat we eind februari onze laatste nederlaag hebben geleden?” Aan het woord is Jaco van der Bent. De aanvaller van Valken’68 bezorgde zijn ploeg de volle winst door na de thee voor de derde en daarmee winnende Valkenburgse treffer in het duel tegen Te Werve te tekenen. Door de 3-2 zege op de ploeg uit Rijswijk heeft de ploeg van Arie van Duijn de derde periodetitel binnen handbereik. Daar waar ruim twee maanden geleden het degradatiespook vat leek te krijgen op de geel-roden, valt half mei promotie naar de zo felbegeerde Eerste Klasse niet uit te sluiten.

,,Tot voor kort ging het steeds op beslissende momenten verkeerd bij ons. Er werd niet gescoord en er was geen vertrouwen. Nu zie je dat een paar overwinningen ons wel dat zetje heeft gegeven dat we zo hard nodig hadden. Ineens lukt het wel. We hebben de laatste drie wedstrijden dertien keer gescoord. Dat is zo’n beetje ons hele totaal van voor de winterstop. We wisten dat we over een uitstekende selectie beschikken. Het kwam er alleen heel lang niet uit”, verwoordt Van der Bent de huidige gang van zaken.

Omgekeerde wereld
Daarbij dient wel te worden aangetekend dat Valken’68 het op ’t Duyfrak voor de thee knap lastig had met de gasten. Die kwamen ook verdiend op een 0-1 voorsprong en dat leek de ruststand te worden. ,,Het had zelfs nog erger kunnen zijn, want voor hetzelfde geld staan we met twee of drie nul achter. Pal voor rust schiet Arjan Haasnoot ons op 1-1 na een afvallende bal. Dat was precies wat we nodig hadden. In het verleden is het vaker voorgekomen dat zoiets onszelf overkwam. Wat dat betreft voetballen we in de omgekeerde wereld.”

Van der Bent op weg naar 3-1.

Geruggensteund door de gelijkmaker trok de thuisploeg de wedstrijd na de doelwisseling naar zich toe. Nadat Niels Hogewoning zijn ploeg op voorsprong had gezet, verdubbelde Van der bent de marge na iets meer dan een uur spelen. ,,Een ongekende weelde, maar ook niet helemaal vreemd, omdat we toen gewoon uitstekend speelden. Alleen vergeten we daarna de wedstrijd definitief te beslissen. Het is daardoor een wedstrijd met twee gezichten is geworden. Te Werve is een ploeg die altijd wil voetballen. We hebben het altijd knap lastig met ze.”

,,Je hebt deze week gezien wat er allemaal kan gebeuren in het voetbal.”

Gedwongen door de 3-1 achterstand gooiden de bezoekers het over de opportunistische boeg en dat leverde met nog een kleine tien minuten te gaan de aansluitingstreffer op. ,,Dan hoeft er maar één keer een balletje verkeerd te vallen waardoor je de voorsprong alsnog verspeelt. We hielden echter stand, waardoor we uiteindelijk uitstekende zaken deden omdat onze concurrent om de derde periodetitel, Soccer Boys, heeft verloren van VELO. En dat is precies de ploeg waar we volgende week tegen spelen”, analyseert Van der Bent.

Een wereld van verschil dus op ’t Duyfrak waar alle hooggespannen verwachtingen voor dit seizoen in een eerder stadium al in de prullenbak waren verdwenen. Toch blijft Van der Bent voorzichtig. ,,Je hebt deze week gezien wat er allemaal kan gebeuren in het voetbal. Dus laten niet te vroeg juichen. De schwung zit er bij ons in ieder geval weer in en die moeten we zien vast te houden.

Foto’s Saam de Mooij

Lees ook: ‘Quick Boys verliest en lijkt titel uit het hoofd te kunnen zetten’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)