Valken’68 krijgt langzamerhand de lach weer een beetje op het gezicht. De Valkenburgers verzamelden in de laatste drie wedstrijden zeven punten bij elkaar en zijn daarmee opgeschoven naar de negende plek. Tegen Soccer Boys werd er uiteindelijk een terechte overwinning behaald, al was dat af en toe nog met de billen samengeknepen (1-3).

Toch kon er na afloop tevreden worden teruggekeken op de wedstrijd. Met zeven punten uit drie wedstrijden, lijken de Valkenburgers het lek boven te hebben. Al is het gat met nummer twaalf, de plek die ervoor zorgt dat er nacompetitiewedstrijden tegen degradatie gespeeld moeten worden, nog altijd maar vijf punten.

„Het dieptepunt hebben we wel gehad’’, dacht Timo Schaap na afloop van het duel in Bleiswijk. „We hebben een hele slechte periode meegemaakt, maar ik denk dat we daar nu sinds een paar weken uit zijn. Dat heeft er ten eerste mee te maken dat we nu toch echt de kansen wel afmaken. Daarnaast hebben we een beetje vertrouwen getankt. Daardoor gaat alles nu een beetje makkelijker.’’

Vertrouwen
Om het goede reeks van dit moment alleen te danken aan het afmaken van de kansen toe te schrijven, is misschien wat makkelijk. Maar Schaap is er stellig van overtuigd dat een groot deel van de vormcrisis daarop afgeschreven moet worden.

„Het is ook een mentaal spelletje. Als we telkens alle kansen missen, gaat dat toch in je hoofd zitten. Dan maken we misschien net de verkeerde keuze voor het doel. In de voetballerij moet alles goed vallen. We zien dat het vertrouwen nu terug is en daardoor vallen de doelpunten ook makkelijker.’’

„Het dieptepunt hebben we wel gehad.’’

Voor Valken’68 is het te hopen dat het diepe dal nu achter de rug is. De wedstrijd in Bleiswijk kwam via een vroege goal van Robbert van Delft al snel op gang.  „Dat was lekker, maar het was daarna wel nog wel een tijdje spannend. Zij raakten de paal en de lat en hadden nog een paar goede mogelijkheden. Gelukkig maakten we via Niels Hogewoning nog voor rust de 0-2.’’

Een belangrijk moment, maar misschien nog wel belangrijker was de bevrijdende 1-3 van Schaap zelf, want de gehele wedstrijd speelde de thuisploeg met volle druk vooruit. Daardoor was het een lastige, maar uiteindelijk wel een verdiende overwinning vond de aanvaller. 

„Na de 0-2 bleven zij met veel pressing spelen en dat resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Daarna was het wel een tijdje billen knijpen moet ik eerlijk toegeven. Zij roken namelijk bloed. Gelukkig maakte ik tien minuten voor tijd de 1-3. Toen was het wel gespeeld.’’

Speeltijd
Zo maakten de Valkenburgers weer een goede stap op weg naar lijfsbehoud. Voor Schaap verloopt het seizoen eigenlijk net zoals die van de gehele ploeg: ondermaats. Daar is de aanvaller dan ook niet blij mee.

„De eerste vijf wedstrijden speelde ik nog, maar daarna werd ik geteisterd door een blessure. Eenmaal fit, kwam ik op de bank terecht, maar dat kwam ook voor een deel door mij, omdat ik het heel erg druk had. Vier wedstrijden geleden stond ik er weer voor het eerst in, dus daar was ik natuurlijk heel tevreden mee’’, sloot Schaap af.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘VVSB kruipt dichter tegen Barendrecht aan’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)