Valken’68 is dichtbij degradatie naar de Tweede Klasse. De ploeg van Arie van Duijn verloor op eigen veld dinsdagavond met 2-4 van BVCB. Aanstaande zaterdag moet er in Bergschenhoek eens sterke comeback worden gemaakt, willen de roodgelen zich handhaven.

Voor de rust kwam de ploeg op een 1-0 achterstand door een schitterend afstandsschot van Mike van der Steen. De thuisploeg had het moeilijk, maar kwam toch op gelijke hoogte. Een penalty werd door Sven Boonstoppel benut en zo gingen de ploegen aan de thee met 1-1.

Een nieuwe treffer na rust deed de thuisploeg wankelen. Rob Rutten schoot opnieuw van afstand prachtig raak:1-2. Het werd nog erger, want Rutten maakte z’n tweede, en de derde voor de bezoekers. Een eigen doelpunt uit een voorzet van Boonstoppel gaf het Valkenburgse publiek weer wat moed. De 2-4, een kwartier voor tijd na slecht verdedigen, betekent dat Valken zaterdag op vreemde bodem voor een hels karwei staat.

Morgenochtend volgt op de site een uitgebreid verslag van het duel.