Heel even moest Valken’68-trainer Alan Campfens denken aan het Champions League-duel van afgelopen week tussen Chelsea en Ajax. De Amsterdammers stonden met negen man en wisten alsnog een resultaat weg te slepen uit Londen (4-4). De landskampioen  kreeg in de absolute slotfase zelfs de kans om met twee spelers minder te winnen. De ploeg uit Valkenburg was zaterdagmiddag tegen UVS voor een paar minuten ‘het Chelsea van de wedstrijd’, maar ook de rood-gelen wisten met een meerderheid niet tot winst te komen. 

Dat laatste zorgde voor gemengde gevoelens bij Campfens. Hij zag dat zijn manschappen in Leiden bij één van de favorieten voor de titel, UVS, weinig kansen weggaven, maar in aanvallend opzicht kwamen de Valkenburgers er ook maar sporadisch doorheen. ,,Wij zijn het minst tevreden met deze uitslag”, erkent de oefenmeester na afloop van de wedstrijd.

,,We komen twintig minuten voor tijd met een man meer te staan en vijf minuten voor tijd zelfs met twee man meer. Als je de gehele wedstrijd gaat analyseren, dan kom je tot de conclusie dat wij bijna niks weggeven. Misschien op een penaltysituatie na, maar dan hadden wij er ook eentje kunnen krijgen. Ik vond ons de bovenliggende partij.”

Periodetitel op het spel
De inzet in Leiden was fors. De thuisploeg kon eventueel de eerste periodetitel pakken en ook de bezoekers maakten een klein kansje op de eerste prijs van het seizoen. De oud-trainer van Warmunda heeft echter geen moment aan een periodetitel gedacht.

,,Je zag ook in die wedstrijd dat Ajax met Edson Álvarez nog de grootste kans kreeg om het duel te winnen.”

,,Wij wisten dat zij met die insteek de wedstrijd ingingen. Wij hebben ons bezig gehouden met de tegenstander en verder met niets anders. Wij zijn het meest teleurgesteld met dit resultaat. Verdedigend stond het goed, tactisch hadden we de zaken prima voor elkaar, maar de uitvoering liet af en toe nog de wensen over. Als je écht voor de bovenste plekken mee wilt doen, dan moet je dit soort wedstrijden ook winnen.”

De periodetitel ging overigens naar geen van beide ploegen. Wateringseveld Kranenburg was uiteindelijk de ploeg die zich de winnaar van de eerste periode mocht noemen.

Op de Kikkerpolder wist Valken’68 dus niet te profiteren van een meerderheid op het veld. Campfens erkent dat zijn gedachten af en toe richting het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax gingen. ,,Daar denk je dan wel eventjes aan. Je zag ook in die wedstrijd dat Ajax met Edson Álvarez nog de grootste kans kreeg om het duel te winnen. In dat opzicht snap ik onze spelers ergens wel dat ze niks wilden weggeven. Dan nog moesten wij meer doen met de mogelijkheden die wij hebben gehad.”

Tevreden over eerste periode
Het was niet zo dat de ploeg uit Valkenburg helemaal geen kansen kreeg. Er werd zelfs gescoord door Marc Langeveld, maar zijn treffer werd afgekeurd. Ook Jaco van der Bent was nog dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. De bal wilde niet in het Leidse doel en dus bleef het 0-0. Door de puntendeling sluit de ploeg van Campfens de eerste periode met een vijfde plek af. In z’n algemeenheid is de oefenmeester tevreden over het eerste gedeelte van het seizoen.

,,Als je kijkt naar het geheel, dus de hele selectie, dan wel. Wij kunnen best tevreden zijn met de ontwikkeling en met hetgeen wat we hebben gedaan. Alleen moeten we ook beseffen dat we potjes zoals deze moeten winnen, als we in de bovenkant mee willen draaien.”

Foto’s: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)