Hendrik van Beelen beëindigt aan het einde van het seizoen zijn lange en imposante voetbalcarrière. Dat onthult de middenvelder in een uitgebreid audio-interview met Willem van Zuilen, dat morgen op deze site wordt gepubliceerd. ,,Dit wordt mijn laatste jaar”, aldus de 34-jarige Van Beelen. ,,Die primeur heb je nu.”

,,Op gegeven moment moet je accepteren dat het zo goed is. En het is ook goed geweest. Ik heb de twee leukste jaren bij Rijnvogels meegemaakt: het kampioenschap en de Hoofdklasse. Verder heb ik bij Quick Boys hoogtepunten meegemaakt en betaald voetbal gespeeld. Als ik dan terugkijk ben ik heel trots over mijn carrière.”

Van Beelen twijfelde vorig jaar al hevig over het voortzetten van zijn carrière, maar ging toen toch nog een jaar door. ,Ik ben blij dat ik nog kan trainen, daarom ben ik ook doorgegaan. Ik vind die dinsdag en donderdag heerlijk om op het veld te staan.” Maar Van Beelen ondervindt ook dat de jaartjes gaan tellen. ,,Je merkt gewoon als je geblesseerd ben geweest, dat je niet meer zo snel fit raakt. De snelheid is al lang minder geworden en je voelt wat meer pijntjes.”

Van Beelen speelde verspreid over drie termijnen in totaal negen seizoenen voor Quick Boys. Verder kwam de Katwijker onder meer uit voor FC Utrecht, Willem II en Haarlem. Van Beelen maakte als jeugdspeler samen met Dirk Kuyt de overstap naar FC Utrecht. Zijn profloopbaan nam echter niet zo’n vlucht als die van zijn dorpsgenoot. Wel was hij jarenlang een gezichtsbepalende speler voor Quick Boys.

 Van Beelen over stoppen:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen