Hendrik van Beelen beëindigt aan het einde van het seizoen zijn lange en imposante voetbalcarrière. Dat onthult de middenvelder in een uitgebreid audio-interview met Willem van Zuilen, dat morgen op deze site wordt gepubliceerd. ,,Dit wordt mijn laatste jaar”, aldus de 34-jarige Van Beelen. ,,Die primeur heb je nu.”

,,Op gegeven moment moet je accepteren dat het zo goed is. En het is ook goed geweest. Ik heb de twee leukste jaren bij Rijnvogels meegemaakt: het kampioenschap en de Hoofdklasse. Verder heb ik bij Quick Boys hoogtepunten meegemaakt en betaald voetbal gespeeld. Als ik dan terugkijk ben ik heel trots over mijn carrière.”

Van Beelen twijfelde vorig jaar al hevig over het voortzetten van zijn carrière, maar ging toen toch nog een jaar door. ,Ik ben blij dat ik nog kan trainen, daarom ben ik ook doorgegaan. Ik vind die dinsdag en donderdag heerlijk om op het veld te staan.” Maar Van Beelen ondervindt ook dat de jaartjes gaan tellen. ,,Je merkt gewoon als je geblesseerd ben geweest, dat je niet meer zo snel fit raakt. De snelheid is al lang minder geworden en je voelt wat meer pijntjes.”

Van Beelen speelde verspreid over drie termijnen in totaal negen seizoenen voor Quick Boys. Verder kwam de Katwijker onder meer uit voor FC Utrecht, Willem II en Haarlem. Van Beelen maakte als jeugdspeler samen met Dirk Kuyt de overstap naar FC Utrecht. Zijn profloopbaan nam echter niet zo’n vlucht als die van zijn dorpsgenoot. Wel was hij jarenlang een gezichtsbepalende speler voor Quick Boys.

 Van Beelen over stoppen:


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA