Het kersverse vaderschap doet SJC-captain Jordy Groot blijkbaar goed. Nadat hij en vriendin Linda vrijdagavond de trotse ouders van zoon Fedde waren geworden, gaf de linkspoot de gezinsuitbreiding zondagmiddag een passende voorzetting door in het met 5-0 gewonnen duel bij PFC twee van de vijf SJC-treffers het levenslicht te laten zien.

,,Vanaf  de zijkant leken het er drie, maar David Verweij raakte de bal bij de derde treffer (de 0-5) volgens mij nog aan met zijn voorhoofd. Maar dat is slechts bijzaak in dit prachtige weekend.”

Met dat laatste doelde Groot niet op deze voor de eerste dag van november uitstekende weersomstandigheden. Het vaderschap in combinatie met  de onberispelijke overwinning in een uitwedstrijd toverde een glimlach van oor tot oor op bij Groot. ,,Zelfs als we verloren hadden, was het allemaal nog super geweest. Je moet deze zege natuurlijk wel in perspectief zien, maar met vanmiddag erbij is het helemaal perfect”, glunderde Groot na afloop.

Van Dijk                                       Rick van Dijk scoorde kort na de openingsgoal voor de 0-2

Voor Groot ontbrak alleen een publiekswissel, maar dat had alles te maken met de drie invallers die Kees Zethof in de slotfase al had ingebracht. ,,Maakt niets uit hoor”, stelde Groot. ,,Het begon na een korte nachtrust voor mij vandaag met beschuit en muisjes in de kleedkamer. En op het veld ging het feest gewoon negentig minuten door.”

Een waarheid als een koe voor de speler die al in de elfde minuut de score openbrak. Rick van Dijk maakte er twee minuten later 0-2 van op aangeven van Stef van der Zalm. ,,We hadden de wedstrijd vanaf de aftrap in handen. Gaven niets weg en hadden het alleen in de laatste tien minuten voor rust even moeilijk. Toen was de organisatie bij ons even weg”, aldus Groot.

Hiervan leek PFC te gaan profiteren, toen de ploeg een indirecte vrije trap in de SJC-zestien kreeg. Doelman Kevin Schelvis sloot het leer echter in veilige armen. Groot besliste vervolgens het duel op slag van rust met zijn tweede treffer en de 0-3. ,,Daarna was het zaak om PFC niet terug te laten komen in de wedstrijd. Dat lukte waarna we de wedstrijd goed hebben uitgespeeld.”

Steenvoorden                                   Dandy Steenvoorden, terug van een blessure, tekende voor de 0-4

SJC bleef aandringen en via invaller Dandy Steenvoorden, terug van een blessure, werd het bij zijn eerste balcontact 0-4. Nadat een vrije trap van Jordy Groot via verdediger David Verweij ook nog binnen was gevallen stond er zelfs 0-5 op het scorebord. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen als SJC zich in de tweede helft nog iets meer van zijn slagvaardige kant had laten zien, vond ook Groot.

,,0-6, 0-7 of 0-8 had gemakkelijk gekund, maar hopelijk hebben we die doelpunten bewaard voor volgende week als we bij GDA op bezoek gaan”, sloot Groot af, waarna hij zich alvast op eigen gelegenheid richting Noordwijk begaf om het voor hem feestelijke weekend thuis voort te zetten.

PFC –SJC 0-5 (0-3) 11. Groot 0-1, 13. Van Dijk 0-2, 45. Groot 0-3, 70. Steenvoorden 0-4, 82. Verweij 0-5.

SJC: Schelvis, Sloos, Verhoek (80. Van der Klugt), Verweij, Van Duyn, Van der Zalm, Groot, Van Dijk (75. Ruigrok), Walter, Goosen, Barkel (69. Steenvoorden)

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)