Met een transfer naar Helmond Sport wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de nog prille profcarrière van Stan van Bladeren. Na negen jaar Ajax is het tijd voor iets anders en om aan spelen toe te komen. In Amsterdam werd de situatie van de jonge doelman steeds uitzichtlozer. Na vijftien optredens in Jong Ajax werd het daarom tijd om zijn heil ergens anders te zoeken. Dat gaat hij doen in Noord-Brabant. Daar zal hij bij Helmond Sport direct beginnen aan zijn nieuwe avontuur. 

Als de medische keuring achter de rug is, is Van Bladeren officieel speler van de Helmonders. Daarna zal hij zijn contract ondertekenen en gepresenteerd worden. De Voorhouter tekent voor één seizoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie met een optie voor een extra seizoen. Dat is een bewuste keuze.

,,Als het eventueel goed gaat, dan hebben zij de optie om het contract met een seizoen te verlengen. Mocht het minder goed gaan, dan hebben we de optie om na het komende seizoen uit elkaar te gaan”, verklaart de oud-doelman van Ajax. Van dat laatste gaat Van Bladeren overigens niet uit. Hij wilt in Helmond zichzelf weer in de kijker spelen, want een terugkeer op het hoogste niveau is nog altijd zijn doel. ,,De Keuken Kampioen Divisie is een mooi niveau. Als je het daar goed doet, kan je weer een stap vooruit maken.”

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude